Zandvoort - Holland.com
Zandvoort Natuur

Zandvoort

Zandvoort staat bekend om het prachtig mooie strand en het bekende Circuit Zandvoort. Zandvoort wordt ook wel Parel aan Zee genoemd. Al sinds 1828 is Zandvoort een aantrekkelijke badplaats. De badplaats bruist met gezellige en culturele activiteiten en is favoriet bij zonaanbidders en families.

  • Ontdek de mooie stranden en duinen van Zandvoort.
  • Zandvoort heeft vele sportieve en culturele activiteiten te bieden.
  • Bekijk een race of kruip zelf achter het stuur op Circuit Zandvoort.

Hoogtepunten in Zandvoort

Zandvoort staat bekend om de mooie stranden en duinen. Voor de motorsportfans is Circuit Zandvoort ook een hoogtepunt. Het circuit bevindt zich in de duinen en staat bekend om de snelle en scherpe bochten. U kunt zelfs op bepaalde dagen uw rijvaardigheid zelf testen op het circuit.

Eveneens wordt Zandvoort omgeven door twee prachtige natuurgebieden vol rijke flora en fauna. Ten noorden ligt Zuid-Kennemerland, een van de twintig Nationale parken van Nederland. Ten zuiden ligt de Amsterdamse Waterleidingduinen, een van Nederlands grootste duingebieden.

Bezoek Zandvoort

Vanuit Amsterdam bent u met een rechtstreekste trein binnen een half uur in Zandvoort. Bezoek het lokale VVV-kantoor voor meer actuele informatie over het programma van evenementen.

Bereikbaarheid en parkeren in Zandvoort

Zandvoort ligt op amper 30 minuten rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook met de trein is Zandvoort vanaf deze plekken goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Betaald parkeren in Zandvoort kan op diverse parkeerterreinen. Bij de meeste parkeerterreinen staan parkeerautomaten, maar op een aantal terreinen dient u bij de beheerder te betalen. Sommige parkeerplaatsen zijn alleen ’s zomers geopend en het parkeerterrein op het circuit van Zandvoort is niet beschikbaar bij evenementen op het Circuit.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een huisje aan zee; u vindt in Zandvoort voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Bent u Zandvoort en wilt meer in de omgeving zien? Dan is een bezoek aan Haarlem, de sfeervolle stad van Frans Hals zeker de moeite waard. Kunt u geen genoeg krijgen van zon, zee en strand, dan is het gezellige Noordwijk, met het mooie witte zandstrand, een aanrader. Iets verder weg, vlak bij Den Haag, vindt u de populairste badplaats van Nederland, Scheveningen. Waarom het zo populair is merkt u vanzelf…

Tip van de redactie

Ga heerlijk wandelen in de prachtige duingebieden vlak bij Zandvoort. Ten noorden van Zandvoort ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ten zuiden liggen de Amsterdamse Waterleidingduinen. Puur genieten!

Natuur

Mooie badplaatsen aan de kust

Verblijf in de beste badplaatsen en geniet van het water en strandleven.

Natuur

Nederlandse kust

De Nederlandse kust met al z'n verschillende regio's biedt voor iedereen wat.

Kasteel Assumburg

Betaalbaar overnachten in een 13de eeuws kasteel? Bij Stayokay Heemskerk kan het!

Vond je dit interessant? Ontdek meer