Waarom gaan?

De oudste resten van nederzettingen in Nederland zijn in deze provincie gevonden: de mysterieuze hunebedden. Maar ook vindt u in Drenthe een afwisselend aanbod van natuur: veenmoerassen, heidevelden en zandverstuivingen. Kortom: Drenthe is een bezoek meer dan waard.

Dingen om te doen

Eten en drinken

Stevige gerechten met malse vleesproducten passen bij het boerenlandschap van Drenthe. Na een dag wandelen of fietsen is het heerlijk uitrusten met een biertje op een terras of een stevige pannenkoek in een Drentse herberg. Maar ook voor een high tea of een sterrenrestaurant kunt u terecht in deze provincie.

© Jay Wennington
Eten & drinken

Restaurants in Drenthe

Uit eten in Assen, Emmen, Dwingeloo of Borger? Bekijk deze 7 restaurants in de landelijke provincie.

Overnachten

Accommodatie in Drenthe

Zoekt u een accommodatie in Drenthe? Bekijk het aanbod aan hotels en vakantiehuizen in deze regio met prachtig uitgestrekte natuurgebieden. Breng ook een bezoekje aan de hunebedden.

Plaatsen om te bezoeken in Drenthe

© Marketing Regio Emmen

Emmen

Ontdek dit sfeervolle stadje en bezoek de Hunebedden.

© Shutterstock

Assen

Ontdek de schitterende hoofdstad van de provincie Drenthe.

© Photodigitaal.nl - Shutterstock

Coevorden

Bezoek de stervormige vestingstad Coevorden met Kasteel Coevorden, het Arsenaal en haar prachtige historische architectuur.

Ontdek Drenthe

Deze provincie is vooral bekend vanwege de hunebedden: prehistorische grafmonumenten, opgebouwd uit enorme rotsblokken die hier waarschijnlijk door de ijstijd gekomen vanuit Denemarken. Maar Drenthe heeft meer: het prachtige Dierenpark Emmen en afwisselende natuur met lange fiets- en wandelroutes. 

Natuur in Drenthe
De provincie kent maar liefst drie nationale parken, waaronder het op-een-na grootste van Nederland: De Drentsche AA. Hier vindt u een afwisselend landschap van bos, heide, zandverstuivingen in hooi. In dit nationale park ligt ook het enige archeologisch reservaat van Nederland: De Strubben-Kniphorstbosch. Ontdek hier hunebedden en oude grafheuvels. Andere nationale parken in Drenthe zijn het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld.  

Activiteiten in Drenthe
Dankzij de mooie en afwisselende natuur, zijn er veel activiteiten in Drenthe. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht of survivallen in een van de bossen? Drenthe kent ook een aantal leuke steden, zoals Assen, Emmen en het oude Coevorden. Hier zijn ook leuke activiteiten zoals Wildlands Adventure Zoo Emmen en de TT in Assen.

Bereikbaarheid van Drenthe
Drenthe heft negen treinstations in de grotere plaatsen. Kleinere plaatsjes zijn altijd goed met de bus te bereiken. Wilt u naar een van de natuurgebieden met het openbaar vervoer. Dat kan, maar in de meeste gevallen dient u dan nog wel een eindje te lopen. Met de auto rijdt u vanuit Amsterdam en Schiphol in twee uur naar Assen of Emmen.

Waar is wat?