Drenthe

De oudste resten van nederzettingen in Nederland zijn in deze provincie gevonden: de mysterieuze hunebedden. Maar ook vindt u in Drenthe een afwisselend aanbod van natuur: veenmoerassen, heidevelden en zandverstuivingen. Kortom: Drenthe is een bezoek meer dan waard.

Plaatsen om te bezoeken in Drenthe
 • Emmen

  Ontdek dit sfeervolle stadje en bezoek de Hunebedden.

  Lees meer
 • Assen

  Ontdek de schitterende hoofdstad van de provincie Drenthe.

  Lees meer
 • Coevorden

  Bezoek de stervormige vestingstad Coevorden met Kasteel Coevorden, het Arsenaal en haar prachtige historische architectuur.

  Lees meer
Fietsroutes in Drenthe

Accommodatie in Drenthe

Zoekt u een accommodatie in Drenthe? Bekijk het aanbod aan hotels en vakantiehuizen in deze regio met prachtig uitgestrekte natuurgebieden. Breng ook een bezoekje aan de hunebedden.

Lees meer
Activiteiten in Drenthe

Ontdek Drenthe

Deze provincie is vooral bekend vanwege de hunebedden: prehistorische grafmonumenten, opgebouwd uit enorme rotsblokken die hier waarschijnlijk door de ijstijd gekomen vanuit Denemarken. Maar Drenthe heeft meer: het prachtige Dierenpark Emmen en afwisselende natuur met lange fiets- en wandelroutes. 

Natuur in Drenthe

De provincie kent maar liefst drie nationale parken, waaronder het op-een-na grootste van Nederland: De Drentsche AA. Hier vindt u een afwisselend landschap van bos, heide, zandverstuivingen in hooi. In dit nationale park ligt ook het enige archeologisch reservaat van Nederland: De Strubben-Kniphorstbosch. Ontdek hier hunebedden en oude grafheuvels. Andere nationale parken in Drenthe zijn het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld.  

Activiteiten in Drenthe

Dankzij de mooie en afwisselende natuur, zijn er veel activiteiten in Drenthe. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanotocht of survivallen in een van de bossen? Drenthe kent ook een aantal leuke steden, zoals Assen, Emmen en het oude Coevorden. Hier zijn ook leuke activiteiten zoals Wildlands Adventure Zoo Emmen en de TT in Assen.

Bereikbaarheid van Drenthe

Drenthe heft negen treinstations in de grotere plaatsen. Kleinere plaatsjes zijn altijd goed met de bus te bereiken. Wilt u naar een van de natuurgebieden met het openbaar vervoer. Dat kan, maar in de meeste gevallen dient u dan nog wel een eindje te lopen. Met de auto rijdt u vanuit Amsterdam en Schiphol in twee uur naar Assen of Emmen.

Kaart van Drenthe