De Sallandse Heuvelrug - Holland.com
Drenthe

De Sallandse Heuvelrug

Adres:
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een uitgestrekt natuurgebied dat bestaat uit bossen en heidevelden. De heide is zelfs een van de langste, aangesloten heidegebieden van Europa. De das, vos, ree, bunzing, steenmarter en zo’n 75 soorten vogels vormen de vaste bewoners van het gebied. Er zijn diverse uitzichtpunten op de Sallandse Heuvelrug vanwaar u in alle rust kunt genieten van de schitterende vergezichten en flora en fauna.

De spoken van de Sallandse Heuvelrug

Jeneverstruiken en witte berken behoren tot de karakteristieke flora van het gebied. De inwoners van Salland zagen deze planten vroeger aan voor spoken en ‘witte wieven’, ook wel heksen. Loopt u zelf op een stille en mistige ochtend over de Sallandse Heuvelrug dan zult u begrip hebben voor deze vergissing.

Zoek de stilte op

Voor Nederlandse begrippen heeft de Sallandse Heuvelrug ongekende uitgestrekte gebieden. De vergezichten over de glooiende heides en bossen zijn adembenemend. Als u op zoek bent naar rust dan zult u dat hier vinden.

Het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug heeft een groot aanbod fiets- en wandelroutes, variërend in lengte. Naast het bezoekerscentrum ligt het Natuurdiorama Holterberg, dat tekst en uitleg geeft over de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug. Een bezoek aan dit museum is de moeite waard voor natuurliefhebbers van alle leeftijden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer