Drenthe

82 van 110 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Drenthe is een van de groenste provincies van Nederland. De beste manier om het natuurlijke landschap te verkennen is met de fiets. Drenthe heeft maar liefst 1400 kilometer aan fietspad. Het lijkt alsof de tijd stilstaat als u over de talloze paden fietst, door de onmetelijke gebieden met prachtig natuurschoon met heide, zandduinen, moerassen, en bossen.  

  • Verwonder u over de 5000 jaar oude hunebedden.
  • Maak een fietstocht door prachtige natuurgebieden.
  • Breng een bezoek aan voormalige concentratiekamp Westerbork of WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Hoogtepunten van Drenthe 

De provincie Drenthe is onlosmakelijk verbonden met hunebedden. Drenthe telt niet minder dan 54 van deze 5000 jaar oude ganggraven. In het Hunebedcentrum Borger komt u te weten hoe deze tombes gemaakt zijn van stenen met een gewicht van tot 40 ton per stuk. Andere hoogtepunten van de provincie zijn WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en het voormalige concentratiekamp Westerbork. 

Bezoek Drenthe 

Als u wilt ontspannen en uitrusten moet u in Drenthe zijn. De rust en stilte van deze mooie provincie wordt slechts eens per jaar doorbroken, tijdens de TT Assen. Meer dan 100,000 motorfans komen dan samen om de beste motorrijders ter wereld over het Nederlandse Grand Prix circuit te zien scheuren.

Overnachten in Drenthe

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Drenthe vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Tip van de redactie: Bezoek ook De Hunebed Highway N34, de Drentse variant op de route 66. Langs deze weg staan 47 van de 52 hunebedden in Drenthe.

Alles over Drenthe

Prehistorische hunebedden, uitgestrekte heidevelden en steden als Emmen en Coevorden.