Emmen - Holland.com
Foto: © Marketing Regio Emmen
Drenthe

Emmen

Emmen is een open en groene stad. Op steenworp afstand van Emmen vindt u uitgestrekte bossen en oude Saksische boerderijen.

  • Bezoek Emmen en beleef een avontuurlijke dag in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.
  • Bewonder de beroemde, prehistorische grafheuvels, de Hunebedden.
  • Ontdek de leukste plekjes van Emmen tijdens een stadswandeling.

Winkels en hunebedden

Tijdens een stadswandeling (vijf kilometer) die langs leuke winkels en galeries gaat, ontdekt u alle leuke plekjes van Emmen. Of maak een fietstocht langs een achttal hunebedden en enkele galeries.

Dierenpark Emmen en Veenpark

Trekpleister van Emmen is natuurlijk het WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Dieren hebben hier echt de ruimte. Terwijl u als bezoeker op de paden moet blijven, gaan de dieren lekker hun eigen gang. Niet ver van Emmen vindt u ook het Veenpark. Op een oppervlakte van 160 hectare wordt in het Veenpark op een duidelijke, complete manier weergegeven hoe men vroeger in het veen woonde, werkte en leefde. In het Veenpark staat ook de woonklomp van Jodocus Kwak, een creatie van Herman van Veen.

Bereikbaarheid en parkeren in Emmen

Emmen ligt op ruim anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Ook met het openbaar vervoer (trein en bus) is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In het centrum geldt betaald parkeren. Gratis parkeren is mogelijk op diverse parkeerterreinen buiten het centrum. Voor een bezoek aan het dierenpark kunt u op loopafstand parkeren op parkeerterrein Zuid of in parkeergarage Willinkplein.

Meer in de omgeving

In de omgeving van Emmen valt veel te beleven. Zo zijn er leuke steden als Assen of de gezellige studentenstad Groningen, die beide goed bereikbaar zijn, maar ook de natuur in de omgeving is absoluut indrukwekkend! Wilt u een leuk uitstapje met het hele gezin, dan is ook een bezoek aan WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een leuke ervaring!

Tip van de redactie

Breng een bezoek aan de schitterende, prehistorische grafheuvels, de Hunebedden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer