Bezienswaardigheden

Hunebedden

71 van 95 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Hunebedden zijn het symbool van de provincie Drenthe. Ze werden 5000 jaar geleden door boerenstammen gebouwd. 54 van deze graven hebben de tand des tijds doorstaan. Ieder hunebed is een tombe gemaakt van enorme, massieve stenen. De stenen zijn een overblijfsel van de één na laatste ijstijd en wegen tot wel 40 ton per stuk.  

  • De hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland.
  • Vijfduizend jaar geleden werden deze graven gebouwd door mensen van de Trechterbekercultuur.
  • Bezoek het Hunebedcentrum in Borger en ontdek meer over deze mysterieuze bouwwerken.

De Hunebedden van Drenthe 

De stenen van de hunebedden zijn zo groot en zwaar dat men vroeger dacht dat ze gebouwd waren door reuzen. Tegenwoordig weten we wel beter. Ongeveer 3000 jaar voor Christus bouwden mensen van de Trechterbekercultuur deze gigantische bouwwerken om hun doden te begraven.

Het Hunebedcentrum 

In het Hunebedcentrum in Borger ontdekt u alles over dit mysterieuze volk. Dit museum staat pal naast het grootste nog overgebleven hunebed. Bewonder de voorwerpen die gevonden zijn in de hunebedden en ervaar hoe de mensen van de Trechterbekercultuur duizenden jaren geleden leefden in het nagebouwde steentijdhuis.

Overnachten in Borger

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Borger vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!