Vakantie in Drenthe - Holland.com
Drenthe

Vakantie in Drenthe

Wie houdt van rust, ruimte en natuur kan in Drenthe volop genieten. U kunt er heerlijk fietsen door de schitterende natuur. Ontdek het deze zomer!

  • Bezoek de 5000 jaar oude graven van de hunebedden.
  • Ga met een gids langs de mooiste plekjes van het heidegebied Dwingelderveld.
  • Doe mee aan de Drentse Fiets4Daagse en geniet van deze unieke fietstocht.

Drenthe, één van de groenste provincies van Nederland, ontdekt u het best op de fiets. Met maar liefst 1400 kilometer fietspad kunt u moeiteloos de hele provincie verkennen en geniet u van de vele uitgestrekte gebieden met prachtig natuurschoon, heide, zandduinen, moerassen en bossen. 

Hoogtepunten in Drenthe

De provincie Drenthe bezit het grootste nat heidegebied van West-Europa. In dit National Park Dwingelderveld van 3.700 vindt u eveneens zeldzame planten, vogels, vlinders en bijna alle Nederlandse reptielen. Ook is Drenthe onlosmakelijk verbonden met de hunebedden. Drenthe telt 54 van deze 5000 jaar oude ganggraven. In het Hunebedcentrum Borger komt u te weten hoe deze tombes gemaakt zijn van stenen met een gewicht van soms wel 40 ton per stuk. Andere bezienswaardigheden van de provincie zijn WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en het voormalig concentratiekamp Westerbork.

Bezoek Drenthe

Als u wilt ontspannen en uitrusten moet u in Drenthe zijn. Met de fiets kunt u de provincie fantastisch ontdekken. Tijdens de zomermaanden worden vele activiteiten georganiseerd in de provincie. Aanrader is de Drentse fiets4daagse, waarbij u vier dagen lang kan ontdekken wat Drenthe u allemaal voor moois te bieden heeft. Ook vindt jaarlijks in juni de TT Assen plaats  waar 100.000 motorfans samen komen om de beste motorrijders ter wereld over het Nederlandse Grand Prix circuit te zien racen.

Vakantieparken

Beleef de natuur bij Center Parcs

Geniet van prachtige ongerepte natuur en boek uw volgende vakantie bij Center Parcs Holland. Met parken in Limburg, Drenthe en Noord-Brabant en unieke accommodaties middenin het bos en aan het water, zijn er maar weinig plekken in Nederland waar u natuur zó kunt ervaren.

Vond je dit interessant? Ontdek meer