Flevoland

Flevoland, vlakbij Amsterdam, is het grootste inpolderingsproject ooit. En dat heeft een schitterende, 12e provincie toegevoegd aan Nederland. Er zijn uitgestrekte natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen en Horsterwold, heerlijke stranden, leuke steden met moderne architectuur, musea voor jong en oud en het grootste bloembollengebied in Nederland!

Accommodatie in Flevoland

Zoekt u een accommodatie in Flevoland? Bekijk het aanbod aan hotels en vakantiehuizen in deze regio met prachtige uitgestrekte natuurgebieden, moderne architectuur en het grootste bloembollenveld in Nederland.

Lees meer
Voormalige eilanden in de polder:
  • Schokland

    Bezoek dit voormalige eiland in Flevoland en ontdek de vele monumenten en archeologische schatten.

    Lees meer
  • Urk

    Bezoek dit voormalige eiland in de Zuiderzee en ontdek de unieke Urker cultuur en historie.

    Lees meer
Activiteiten in Flevoland

Flevoland details

Ontstaan in de 20e eeuw, toen de Zuiderzee werd ingedamd tot het Ijsselmeer, is Flevoland de jongste provincie van Nederland. En een hele mooie!

Natuur in Flevoland

Flevoland wordt gekenmerkt door prachtige natuurgebieden met unieke flora en fauna. Zo vindt u er het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa en uitgestrekte moerasgebieden met bijzondere dieren. Talloze watervogels broeden er en zelfs een aantal wilde dieren van ‘de grote vijf’ van Nederland (ree, edelhert, wild zwijn, zeehond en bever) kunt u er regelmatig  ontdekken.

Activiteiten in Flevoland
Ook op cultureel gebied is er in Flevoland veel te beleven. Van het Unesco Wereld Erfgoed gebied Schokland en het voormalige eiland Urk tot musea als Bataviawerf en Nieuw Land Erfgoedmuseum in Lelystad, waar u alles over het ontstaan van Flevoland kunt ontdekken. Bovendien behoort de stad Almere tot een van de 3 architectuursteden van Nederland waar u eveneens kunt genieten van heerlijke stranden voor recreatie en watersportactiviteiten. Houdt u shoppen dan mag Bataviastad, de grootste fashion-outlet van Nederland, niet ontbreken! Kortom Flevoland is een veelzijdige bestemming voor een heerlijke vakantie met het hele gezin.

Bereikbaarheid van Flevoland
De provincie Flevoland is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Vanuit Amsterdam rijdt u in ongeveer 20 minuten naar Flevoland. Vanuit Amsterdam Schiphol Airport bent u met het openbaar vervoer binnen 1 uur in Lelystad. Ook is er een directe treinverbinding van Amsterdam naar Almere en Lelystad.

Kaart van Flevoland