Foto: © Visit Flevoland

Flevoland

Waarom gaan?

Flevoland, vlakbij Amsterdam, is het grootste inpolderingsproject ooit. En dat heeft een schitterende, 12e provincie toegevoegd aan Nederland. Er zijn uitgestrekte natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen en Horsterwold, heerlijke stranden, leuke steden met moderne architectuur, musea voor jong en oud en het grootste bloembollengebied in Nederland! Populaire plaatsen in Flevoland zijn:

Zien & doen

Eten & drinken

Gaat u een visje eten in het traditionele vissersplaatsje Urk of pakt u een terras met uitzicht op de Noorderplassen in Almere? In Flevoland heeft u op veel plekken uitzicht op het water. De Houtribdijk verbindt deze provincie met Noord-Holland aan de overkant. Aan de kade in Lelystad zitten enkele restaurants waar u kunt genieten van het uitzicht over het Markermeer en het IJsselmeer.

In Flevoland kunt op de meest bijzondere plekjes pal aan het water eten. Bekijk hier onze tips!

Overnachten

Slaap in een drijvende ‘waterbubbel’ of ontwaak met een schitterend uitzicht op het water.

Ontdek meer over het grootste inpolderingsproject ter wereld.

Lees meer
Natuurgebieden

Marker Wadden

Vaar naar de zoetwater waddeneilanden in het Markermeer, het nieuwste stuk land van Flevoland.

Lees meer

Plaatsen om te bezoeken in Flevoland:

Bezoek dit voormalige eiland in Flevoland en ontdek de vele monumenten en archeologische schatten.

Land of Water

Urk

Bezoek dit voormalige eiland in de Zuiderzee en ontdek de unieke cultuur en geschiedenis van Urk.

Ontdek de jonge stad met bijzondere architectuur, schitterende natuur en gezellige winkels.

Ontdek deze nieuwe stad van architectuur, cultuur en natuur.

Kunstprojecten, verrassende excursies, prikkelende ervaringen en unieke tentoonstellingen. De komende tijd staat het Nederlandse landschap in de spotlight. Laat je verbazen, leer de enorme diversiteit van het landschap kennen en ga met ons mee op blind date.

Meer over Flevoland

Ontstaan in de 20e eeuw, toen de Zuiderzee werd ingedamd tot het Ijsselmeer, is Flevoland de jongste provincie van Nederland. En een hele mooie!

Natuur in Flevoland
Flevoland wordt gekenmerkt door prachtige natuurgebieden met unieke flora en fauna. Zo vindt u er het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa en uitgestrekte moerasgebieden met bijzondere dieren. Talloze watervogels broeden er en zelfs een aantal wilde dieren van ‘de grote vijf’ van Nederland (ree, edelhert, wild zwijn, zeehond en bever) kunt u er regelmatig  ontdekken.

Ontdek bijzondere vogels, nieuwe eilanden in het Markermeer en man-made natuur onder zeeniveau!

Activiteiten in Flevoland
Ook op cultureel gebied is er in Flevoland veel te beleven. Van het Unesco Wereld Erfgoed gebied Schokland en het voormalige eiland Urk tot musea als Bataviawerf en Nieuw Land Erfgoedmuseum in Lelystad, waar u alles over het ontstaan van Flevoland kunt ontdekken. Bovendien behoort de stad Almere tot een van de 3 architectuursteden van Nederland waar u eveneens kunt genieten van heerlijke stranden voor recreatie en watersportactiviteiten. Houdt u shoppen dan mag Bataviastad, de grootste fashion-outlet van Nederland, niet ontbreken! Kortom Flevoland is een veelzijdige bestemming voor een heerlijke vakantie met het hele gezin.

Bereikbaarheid van Flevoland
De provincie Flevoland is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Vanuit Amsterdam rijdt u in ongeveer 20 minuten naar Flevoland. Vanuit Amsterdam Schiphol Airport bent u met het openbaar vervoer binnen 1 uur in Lelystad. Ook is er een directe treinverbinding van Amsterdam naar Almere en Lelystad.

Veelgestelde vragen

Bekijk de kaart en plan je bezoek