Bezoek Batavialand en ontdek alles over 7000 jaar geschiedenis. - Holland.com
Foto: © Batavialand
Flevoland

Batavialand

In Batavialand in Lelystad reist u door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis. Hier ontdekt u het nationale DNA van de Nederlanders. U vindt er verhalen over Nederland en het leven van de Nederlander; verhalen over het leven op de grens van land en water. Een grens die ons als land gevormd heeft.

  • Ga mee op reis door onze geschiedenis.
  • Leer alles over het ontstaan van Flevoland.
  • Waan u in de 17e eeuw op een VOC-schip.
Adres:
Oostvaardersdijk 113
8242PA Lelystad
Bekijk de website

Museum

In het museum van Batavialand wordt u meegenomen op een reis door de Nederlandse geschiedenis die 7000 jaar geleden begint. Wist u dat er toen al mensen woonden in het gebied dat nu Flevoland is? U leert alles over deze geschiedenis in de tentoonstelling Oer!

Het gebied dat nu Flevoland is heeft diverse gedaantes gehad. Waar het 7000 jaar geleden land was, kwam daarna water en uiteindelijk hebben de Nederlanders er in de 20e eeuw weer land van gemaakt. “Land gemaakt door mensenhanden” zingen we in het Flevolands volkslied. Hoe dat gegaan is, ziet u in de tentoonstelling De Flevowand, die gaat over het verleden en toekomst van het Zuiderzeeproject.

De Werf

Op De Werf in Batavialand wordt u meegenomen in de wereld van historische scheepsbouw, ambachten en de Gouden Eeuw. Stap aan boord van de beroemde reconstructie van het VOC retourschip de Batavia. Aan de kade in Batavialand wordt hard gewerkt om dit schip in goede conditie te houden. Vrijwilligers vertellen de prachtigste verhalen over het zeemansleven, de VOC en de gebruiken aan boord. U waant u echt in een andere tijd!

Plan uw bezoek

Combineer een bezoek aan Batavialand met een paar uur winkelen in het naastgelegen Batavia Stad Amsterdam Fashion Outlet, een unieke shopbeleving met ruim 100 winkels.

Vond je dit interessant? Ontdek meer