Bataviawerf

752 keer bekeken

22 van 32 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Op de Bataviawerf in Flevoland kunt u aan boord stappen van een beroemd VOC schip, leert u alles over de Nederlandse scheepsbouw in de 17e-eeuw.

  • Leer meer over de Nederlandse scheepsbouw in de 17e eeuw.
  • Bekijk op ware grootte de replica’s van 2 beroemde VOC-schepen.
  • Leer meer over de specerijenhandel en de zeereizen naar Azië.

Bezoek Bataviawerf

Dankzij zijn scheepsbouwindustrie en ongekende ondernemerschap was Nederland bijna een eeuw lang een van de machtigste landen ter wereld. Op de Bataviawerf ontdekt u het geheim achter houten schepen, specerijen en lange handelsmissies naar het Oosten.

De VOC en de Gouden Eeuw

In de 17e eeuw begon Nederland de allereerste beurs ter wereld en genoot het land een uitstekende internationale reputatie op cultureel gebied, dankzij schilders als Rembrandt en Vermeer. Door de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1602 profiteerde Nederland bijna twee eeuwen lang van een handelsmonopolie met Azië en had het een van de sterkste zeevloten ter wereld. Tegen het einde van deze zogenaamde Gouden Eeuw was Amsterdam het belangrijkste handelscentrum ter wereld, ver boven Londen en Parijs.

© Toerisme Flevoland

De schepen op de Bataviawerf

Op de Bataviawerf vindt u twee replica’s van beroemde VOC-schepen, de Batavia en de Zeven Provinciën. Beide schepen zijn op ware grootte gebouwd, met dezelfde materialen als de originelen. U kunt ervaren hoe het leven aan boord van deze schepen was en met een beetje geluk kunt u zelfs het afschieten van de kanonnen bewonderen.

Plan uw bezoek

De Bataviawerf is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op de nationale feestdagen in Nederland. Dan gelden er afwijkende openingstijden. Bataviawerf is ideaal te combineren met een bezoek aan het naastgelegen museum Nieuw Land. U kunt hiervoor een combinatieticket kopen. 

Ontdek meer in de omgeving
Bataviawerf
Adres: 
Oostvaardersdijk 01-09
8244PA Lelystad
Bekijk de website
Openingstijden & tickets