Ontdek het spectaculaire Flevoland, het grootste bloembollengebied in Nederland. - Holland.com
 Flevoland aerial view of tulip fields and wind turbines in the noordoostpolder municipality
Flevoland aerial view of tulip fields and wind turbines in the noordoostpolder municipality
Foto: © Iurii Buriak via Shutterstock
Flevoland

Bloemen in Flevoland

Met meer dan 5.000 hectare aan tulpenvelden, jaarlijkse festivals en talloze unieke activiteiten om van te genieten, is Flevoland een van de meest spectaculaire gebieden van Nederland waar u de imposante bloemenproductie van ons land kunt bewonderen.

  • Bekijk de prachtige landschappen van Flevoland, het grootste bloembollengebied in Nederland.
  • Geniet van allerlei fantastische activiteiten, speciale bloemenfestivals en tuinen.
  • Beleef de adembenemende landschappen en bloemenvelden te voet, op de fiets, met de auto of vanuit de lucht.

Ontdek de bloemen van Flevoland

In Flevoland, de jongste provincie van ons land en het grootste inpolderingsproject ter wereld, zijn miljoenen bloemen te bewonderen op land dat ooit de bodem van de Zuiderzee was. Het gebied is rijk aan natuur: een wandeling of fietstocht langs de beeldschone landschappen en naar de ongelooflijke bezienswaardigheden – waaronder het grootste bloembollengebied van Nederland – levert onvergetelijke momenten en herinneringen op.

Kies uw ideale tulpenroute

Een van de beste manieren om de bijzondere landschappen en bloemenvelden te bewonderen, is door een wandeling of fietstocht te maken langs een van de routes die iedere lente tezamen de Tulpenroute Flevoland vormen. Langs deze prachtige wegen door het platteland rond Dronten, Lelystad en Zeewolde kijkt u uw ogen uit met eindeloze vergezichten vol met bloeiende bloemen, idyllische boerderijen en traditioneel Nederlands landschap. De routes variëren van 10 tot 70 km en onderweg kunt u eventjes stoppen bij aangegeven locaties en van allerlei activiteiten genieten, zoals schildercursussen, rondleidingen langs boerderijen waar u kunt leren hoe tulpen groeien, en u kunt zelfs uw eigen boeket samenstellen in een pluktuin. Van april tot begin mei zullen tienduizenden mensen het Tulpenfestival in de Noordoostpolder bezoeken, waar 2.000 varianten van deze iconische bloem te zien zullen zijn in speciale tuinen en exposities, maar er zijn ook allerlei unieke activiteiten te beleven, zoals koetsentochten, pop-upcafés en er is vermaak voor de kleintjes.

Bewonder de bloembollenvelden vanuit de lucht

Het is natuurlijk heel speciaal om te voet, op de fiets of met de auto de bloeiende bloemenvelden van Flevoland te bewonderen, maar vanuit de lucht ziet u werkelijk hoe omvangrijk en indrukwekkend het gebied is. Twee organisaties bieden de mogelijkheid om een opwindende helikoptervlucht te maken. De Tulpenvliegroute begint en eindigt bij een tulpenveld in Creil, en de vluchten van Helicentre, die een langere route langs de Noordoostpolder afleggen, vertrekken van Lelystad Airport. Wie het liever iets rustiger heeft, kan met TulpenFly in stijl boven het gebied vliegen, in een luchtballon of paramotorvliegend onder begeleiding.

Bewonder het hele jaar door tuinen en bloemenpracht in Flevoland

Naast de grote hoeveelheid eenmalige evenementen en festivals die u iets vertellen over het bloemengebied van Flevoland biedt de provincie ook diverse activiteiten waar u het hele jaar door van kunt genieten. Bijvoorbeeld de Orchideeën Hoeve, een tropisch park in het noordoosten van de provincie waar bezoekers de mogelijkheid hebben exotische flora en fauna in het Aamazoneregenwoud te verkennen, de grootste vlindertuin van Europa te bezoeken, apen en meervallen te voeden en zelfs met papegaaien te spelen. Een andere attractie is Tulpeneiland, een eiland in de vorm van een tulpenblad. Dit is een ideale locatie om tot rust te komen en te genieten van de schitterende omgeving van het Wolderwijd-meer en het charmante Zeewolde.

Vele tuinen zijn het hele jaar door geopend voor bezoekers, waaronder Kwekerij Joosten, de 4.000 m2 grote en op Engelse leest geschoeide Goldhoorn Gardens en Hanneke's Pluktuin, een familietuin waar u bloemetjes kunt plukken en uw eigen boeketje samen kunt stellen.

Een ander gewild evenement is de Floriade, die in 2022 in Almere plaats zal vinden en Flevolands reputatie als een van de meest indrukwekkende bloemenregio's van Nederland onderstreept. Dit evenement, dat om de tien jaar wordt gehouden, laat de bezoekers langs sprookjesachtige tuinen, tropische kassen, fraaie vijvers en architectonische hoogstandjes wandelen. Het programma bevat ook kunst, theater, muziekvoorstellingen en culinaire workshops, dus wat staat een bezoek nog in de weg?

Flowers

Bloemen

Bewonder de beroemde Hollandse bloemen op de velden, de drijvende bloemenmarkt of op de bloemencorso’s.

Vond je dit interessant? Ontdek meer