Foto: © Shutterstock

Het Horsterwold

14 van 21 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Ontdek het Horsterwold in Flevoland. In dit grootste, aaneengesloten loofbos van West-Europa ontdekt u schitterende natuur en kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

  • Met 4.500 hectare het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa.
  • Spot de bever tijdens een ‘Grote Vijf safari’ in het Horsterwold.
  • Ga een nachtje kamperen onder de sterren bij paalcamping Campanula.
  • Neem de kinderen mee naar Speelbos De Zevensprong voor een avontuurlijke ‘heksen- of piratenroute’

Horsterwold

Even niets, alleen maar genieten van natuurpracht terwijl u rondstruint door oorverdovende stilte. Van een afstand ziet het Horsterwold eruit als een grote groene muur, in het bos treft u een verrassende wereld waar fluweelzachte mossen op de boomstammen groeien en waar reeën op de bosweiden grazen.

Kamperen in de stille kern

De Stille Kern is een duizend hectare groot stiltegebied in het hart van het bos waar je vrij mag rondstruinen... U hoort hooguit het grazen van paarden of koeien en zingende vogels. En wilt u er ook een keer de nacht doorbrengen, dan kan dat ook. Want voor de echte avonturiers zijn er bij ‘paalcamping Campanula’ vier houten paalhuisjes die u zonder te reserveren mag gebruiken. U kunt een kampvuurtje stoken om op te koken en genieten van ultieme rust onder een heldere sterrenhemel.

Op zoek naar De Grote Vijf

Een andere avontuurlijke manier om het Hosterworld te ontdekken is per safari. In het Horsterwold kunt u een Grote Vijf safari maken, waarbij u op zoek gaat naar bevers. Per kano ontdekt u het leefgebied van de bever en komt u op plekken waar u normaal niet zomaar komt. Tijdens De Grote Vijf safari’s gaat u samen met een boswachter op zoek naar één van de vijf grote wilde dieren van Nederland: reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden.

Speelbos De Zevensprong

Speelbos De Zevensprong is een heerlijke plek waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, hutten bouwen en over een touwbrug kunnen lopen. Ook zijn er speciale ‘heksen- en piratenroutes’ waarbij de kinderen allerlei leuke opdrachten krijgen uit de boekjes 'De piraten van Seawalt' en 'De heksen van Seawalt'. U vindt het speelbos naast de werkschuur van Staatsbosbeheer, aan de Groenewoudseweg 7 in Zeewolde.