5x uit eten in Leeuwarden

28 van 30 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Na een dag vol shoppen, museumbezoekjes of cultuur snuiven wilt u niets liever dan neerstrijken in een goed restaurant. Wij hebben vijf van de leukste restaurants met de gezelligste terrassen, beste wijnen en lekkerste gerechten van Leeuwarden voor u op een rijtje gezet.

  • Strijk neer op de gezelligste terrasjes van Leeuwarden.
  • Geniet van wat Leeuwarden u op culinair gebied te bieden heeft.
  • Ontdek de gastvrijheid van Leeuwarden.

Proefverlof

Iets eten of drinken is bij Proefverlof alleen al vanwege de bijzondere locatie een ervaring. Proefverlof is gevestigd in de oude gevangenis en heeft een kaart vol heerlijke biologische gerechten. Ook een aanrader: private dining in één van de oude cellen. Als u in uw eentje gaat eten kunt u een plekje reserveren aan de inmate tafel. De perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten!
Adres: Blokhuispoort 40

Laad foto's

Grand Café Post Plaza

In het oude postkantoor in het hartje van Leeuwarden kunt u voor een hapje of drankje terecht bij Grand Café Post Plaza. Smul hier van steaks van het beste Friese rund of heerlijke Flammkuchen en geniet tijdens het eten van de sfeer in dit mooie oude gebouw.
Adres: Tweebaksmarkt 27

Laad foto's

Sjoddy

Bij Wijn- en Spijslokaal Sjoddy krijgt u goed gegrilld vlees, perfecte vis en heerlijke vegetarische gerechten, geïnspireerd door de Italiaanse en Spaanse keuken. De bediening van dit kleine en knusse restaurant weet altijd de juiste wijn bij uw gerecht te adviseren.
Adres: Druifsteek 55

Laad foto's

De Walrus

Goed eten voor een goede prijs, dat kunt u verwachten bij Restaurant de Walrus. De bediening doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat u zich thuis voelt. Bij de Walrus zit u bovendien op een van de gezelligste en sfeervolste terrassen van Leeuwarden.
Adres: Gouverneursplein 37

Laad foto's

Wannee

Wie exclusief wil eten voor een lage prijs moet zeker een bezoekje brengen aan Wannee. Dit restaurant wordt gerund door enthousiaste leerlingen van de hotelschool in Leeuwarden. Bij Wannee zijn de groenten de grote sterren van de gerechten en speelt vlees of vis een bijrol. Bijzondere Dutch Cuisine.
Adres: Rengerslaan 8

Laad foto's

Overnachten in Leeuwarden

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Leeuwarden vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
5x uit eten in Leeuwarden