Friesland - Wat te doen in Friesland? De beste tips van Holland.com - Holland.com

Friesland

Friesland, in het noorden van Nederland, kent vele meren voor watersport activiteiten, schitterende natuur en volop historische steden. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke vakantiebestemming in de zomer.

  • Bekijk de 600 monumenten in ‘Culturele Hoofdstad’ Leeuwarden.
  • Geniet van watersporten op één van de vele Friese meren.
  • Fiets langs de steden van de beroemde Elfstedentocht!

Schitterende steden, polders en meren; Friesland is heerlijk in de zomer. Fiets langs de mooie landschappen, ga watersporten op de vele meren en de Waddenzee, én natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan één van de vele schitterende Friese steden zoals bijvoorbeeld Leeuwarden.

Watersporten in Friesland

Nergens in Europa vindt u zoveel met elkaar verbonden meren als in Friesland. Het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Slotermeer of de Fluessen; u kunt er eindeloos varen, zwemmen, kitesurfen, waterskiën of gewoon lekker zonnen. Bovendien zijn er zomers verschillende festivals, die vaak draaien om zeilwedstrijden of andere watersporten, die Friesland in de zomer nóg leuker maken.

De Friese steden

De Elfstedentocht, de beroemdste schaatsrace ter wereld, geeft al aan dat er volop mooie steden in Friesland zijn. Van Bolsward en Harlingen tot Leeuwarden en Hindeloopen; allemaal zijn het eeuwenoude stadjes met prachtige historische gebouwen en volop gezelligheid. Zeker de moeite waard om er een aantal te bezoeken.

Culturele hoofdstad Leeuwarden

Leeuwarden is in 2018 de culturele hoofdstad van Europa! En dat is geen toeval. Want Leeuwarden is niet alleen een culturele stad met schitterende gebouwen en meer dan 600 monumenten, het is ook een supergezellige stad! Overdag kunnen shoppers hun hart ophalen rond de Kleine Kerkstraat. Daarna zijn er talloze gezellige kroegen en restaurants om even bij te komen; zodat u (of de kinderen) daarna kunnen genieten van een bruisend nachtleven.