© Ruben van Vliet
Musea

Keramiekmuseum Princessehof

23 van 29 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Grote Kerkstraat 11
8911DZ Leeuwarden
Bekijk de website

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden toont een prachtige collectie keramiek, tegels, aardewerk en keramieksculpturen in een luxueus 18e-eeuws paleis.

  • Bewonder het prachtige 18e-eeuwse paleis waar Maria Louise, Prinses van Oranje Nassau, woonde en bekijk haar fantastische keramiekverzameling.
  • Ontdek de grote collectie Aziatisch keramiek van het museum die objecten uit de periode van 2800 voor Christus tot de 20e eeuw omvat.
  • Tip: In dit gebouw werd in 1898 de beroemde Nederlandse grafisch kunstenaar M.C. Escher geboren.

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heet u welkom in de wereld van de keramiek. De tentoonstellingen van het museum beslaan historisch en modern keramiek in alle vormen in maten, met of zonder decoratie en glazuur. De collectie geeft u een indruk van verschillende culturen en tijdperken.  

De collectie van het Princessehof 

De collectie van Keramiekmuseum Princessehof kan in zeven secties onderverdeeld worden: Azië, Europa, Art Nouveau, Fries Aardewerk, Modern, Hedendaags en Tegels. Alles is er te zien: van Chinese porcelein tot de werken van Koninklijke Tichelaar Makkum. Daarnaast is er ook een bibliotheek met de focus op zowel de technische aspecten als de sociale en culturele context van keramiek.  

Keramiek in Leeuwarden 

Het museum bevindt zich in een 18e eeuws voormalig paleis in het historische hart van Leeuwarden. Desgewenst kunt een rondleiding door het Keramiekmuseum krijgen of meedoen aan een van de vele workshops. Daarnaast is er ook een leuke cadeauwinkel.

Overnachten in Leeuwarden

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Leeuwarden vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!