Leeuwarden - Wat te doen in Leeuwarden? De beste tips - Holland.com
Leeuwarden

Leeuwarden

Ontdek de schitterende provincie Friesland en bezoek de hoofdstad Leeuwarden. U kunt er genieten van historische bouwwerken, leuke winkels en gezellige horeca.

  • Ontdek Leeuwarden, in 2018 de culturele hoofdstad van Europa!
  • Bezoek de Oldehove, de Nederlandse 'toren van Pisa'.
  • Laat u verrassen door Leeuwarden, een stad vol monumenten en gezellige winkelstraten.

Bezoek Leeuwarden

Leeuwarden is een geweldige plek voor een dagje uit. Het heeft alles van cultuur tot winkelgebieden. De stad heeft mooie havens, wat een bezoek aan Leeuwarden met de boot een makkelijke en comfortabele ervaring maakt.

Monumenten

De hoofdstad van de provincie Friesland is een combinatie van winkelgebieden, culturele hoogtepunten en een bruisend nachtleven. Leeuwarden telt meer dan 600 monumenten, waaronder de Oldehove, de Nederlandse toren van Pisa. Redenen genoeg om bij de VVV een plattegrond met wandelroutes te gaan halen. Shopaholics kunnen terecht in de Kleine Kerkstraat, een van de meest charmante winkelstraten van Nederland.

Musea in Leeuwarden

Het Fries Museum is een must voor cultuurliefhebbers die Leeuwarden bezoeken. U vindt hier het allerbeste van de Friese kunst en cultuur en ontdekt meer over de rijke geschiedenis van het Friese volk. In Keramiekmuseum Princessehof, in het geboortehuis van de bekende Leeuwardenaar M.C. Escher, stapt u de wereld van de keramiek binnen. Of bezoek Natuurmuseum Fryslân en leer alles over de schitterende Friese natuur. U vindt er drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren, planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen.

11 Fountains

De Spaanse kunstenaar Jaume Plensa liet zich voor zijn fontein inspireren door een ontmoeting met jongeren in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het kunstwerk, getiteld ‘Love’, is een zeven meter hoge weergave van de hoofden van een jongen en een meisje die hun ogen dicht hebben, alsof ze over de toekomst dromen. Het ‘water’ van de fontein is een twee meter grote mistwolk die om de hoofden zweeft waar bezoekers doorheen kunnen dwalen en die een eerbetoon is aan de nevel die ‘s ochtends boven de Friese weilanden hangt. Het werk maakt deel uit van het project 11Fountains, waarvoor voor elk van de elf Friese steden een fontein werd ontworpen. ‘Love’ is het centrale onderdeel van een complete herontwikkeling van het stationsgebied in Leeuwarden.

Bereikbaarheid en parkeren in Leeuwarden

Leeuwarden ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol. Ook met het openbaar vervoer (trein) is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Leeuwarden heeft een compacte binnenstad met kortparkeren op straat en langparkeren in de parkeergarages. Wilt u hier parkeren dan wijzen de borden u de weg naar uw bestemming.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Leeuwarden voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Bent u op bezoek in Leeuwarden dan mag u ook de overige Friese steden zoals bijvoorbeeld Heerenveen niet missen. Daarnaast is een bezoek aan de gezellige studentenstad Groningen de moeite waard en ook Assen mag u eigenlijk niet overslaan.

Onverwachte sporen van De Stijl in Drachten

Ervaar de plek waar De Stijl voet aan de grond kreeg dankzij een bijzondere vriendschap.

Leeuwarden

Ontdek de historische binnenstad, de leukste musea en shoppen in de winkelstraten.

Vond je dit interessant? Ontdek meer