Natuurmuseum Fryslân

388 keer bekeken

8 van 11 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In het Natuurmuseum Fryslân staat zelf doen en beleven centraal. Het museum is voor jong en oud:  kinderen, ouders, grootouders en natuurliefhebbers. U gaat echt op avontuur in de natuur.

  • In 2016 uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof museum’ en ‘Leukste uitje van Friesland’.
  • Geschikt voor jong en oud.
  • Een van de hoogtepunten: loop over de bodem van een sloot en ontdek ‘Friesland onder Water’.

Op avontuur

Het Natuurmuseum Fryslân biedt een avontuur in de natuur. Een Friese kapitein laat zijn schatten zien die hij op zijn reizen rond de wereld verzamelde: buideldieren, kangoeroes en een echte tijger. In de Walviszaal voelt u zich Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. Dagelijks is de preparateur aan het werk. Hier kunt u zien hoe hij een ransuil, een torenvalk of een veldmuis opzet. Beroemd is ‘Friesland onder Water’. Al wandelend tussen kroos en waterplanten ontmoet u duikende aalscholvers, verscholen snoeken en een gevaarlijk uitziende meerval. En het bijzondere is: uw voeten blijven droog.

Friesland onder water wordt in 2017 verbouwd en is daarom niet te bezoeken. 

Verwonderland

Verwonderland, de vaste tentoonstelling,  bestaat uit drie zalen. Onderwerpen hier zijn onder andere ganzen in Fryslân, hofmakerij in de dierenwereld en records: welk dier kan het hardste rennen, is het sterkst of krijgt de meeste nakomelingen? Maar er is ook een vies onderwerp in Verwonderland: Drukken & Drollen, een onthullende kijk op het toiletgebeuren bij mens en dier.

Darwin’s Zolder

Op Darwin’s zolder kunnen bezoekers kennismaken met de evolutietheorie. Darwin bouwde verder op het gedachtegoed van zijn voorgangers. Er wordt aandacht besteed aan de theorieën die hebben geleid tot de evolutietheorie, maar ook de gevaren die kleven aan een ruime interpretatie hiervan. 

Ontdek meer in de omgeving
Natuurmuseum Fryslân
Adres: 
Schoenmakersperk 2
8911EM Leeuwarden
Bekijk de website
Bekijk de website