Foto: © Hotel Weidumerhout

Overnachten in de buurt van Leeuwarden

7 van 7 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Op zoek de perfecte plek om in de buurt van Leeuwarden te overnachten? Wij hebben de mooiste, beste en meest bijzondere accommodaties voor u op een rijtje gezet.

  • Overnacht op unieke plekken in de buurt van Leeuwarden.
  • Kom helemaal tot rust op het prachtige platteland van Friesland.
  • Ontdek de gezelligheid van de historische binnensteden van Franeker en Harlingen.

Hotel & Restaurant Weidumerhout

Hotel & Restaurant Weidumerhout ligt op een kwartiertje rijden van Leeuwarden en is een ware oase van rust. Onze tip, boek één van de luxe ‘outside-inn’ cubes met prachtig weids uitzicht voor het échte buitengevoel.

Woonboot Sweltsje

Voor wie graag naar het centrum van Leeuwarden wil kunnen varen, is Woonboot Sweltsje een aanrader. De traditionele woonboot heeft een eigen aanlegsteiger en u kunt in de buurt een boot huren. Na een dagje varen en cultuur snuiven in Leeuwarden geniet u van de privacy van uw eigen woonboot.

Watertorenhotel Nes

Op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten? Zoek niet verder! In Watertorenhotel Nes slaapt u op hoogte in een luxe suite in een oude watertoren. Leeuwarden ligt bovendien op een steenworp afstand. 

Van der Valk Hardegarijp

Met de trein naar Leeuwarden? Van der Valk Hardegarijp ligt naast het station met een directe verbinding naar Leeuwarden. U kunt ook een fiets huren om in een half uurtje naar het centrum van Leeuwarden te fietsen.  

Hotel Restaurant De Stadsherberg

Overnacht in het altijd gezellige centrum van Franeker bij Hotel Restaurant De Stadsherberg. Dit gastvrije hotel heft een prachtig terras aan het water. Leeuwarden is 20 minuten met de auto. Franeker zelf heeft een prachtige historische binnenstad en is het thuis van het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium

Short-stay hotel De Bank Harlingen

Bij Short-stay hotel De Bank Harlingen ervaart u het echte loftgevoel in de prachtige appartementen in een oud bankgebouw. Deze appartementen zijn smaakvol ingericht en hebben naast een goed uitgeruste keuken een wasmachine en een droger. U verblijft bovendien midden in het centrum van het pittoreske Harlingen, zo’n 25 kilometer van Leeuwarden.

Reddingsboot Harlingen

Liefhebbers van varen en boten opgelet. Verblijf aan boord van een voormalige reddingsboot bij Reddingsboot Harlingen. De boot ligt in de haven van Harlingen en is van alle gemakken voorzien. Het is zelfs mogelijk om een kapitein te huren om de boot mee uit varen te nemen.