Sneek

872 keer bekeken

36 van 55 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Sneek is de watersporthoofdstad van Friesland. De finale van het kampioenschap skûtsjesilen vindt hier plaats en het is de locatie van het grootste binnenwaterevenement van Europa, de Sneekweek. Elke watersportfanaat die van plan is om naar Friesland te gaan, zou Sneek zeker ook moeten bezoeken. 

  • Sneek is een must voor elke watersportfanaat.
  • Bezoek de Sneekweek, het grootste watersportevenement op Europese binnenwateren.
  • Ontdek de prachtige grachten en historische Waterpoort.

Hoogtepunten van Sneek 

Deze stad met ongeveer 33.000 inwoners staat vooral bekend om zijn watersport. Daarnaast trekt Sneek ook veel dagjesmensen. De stad heeft meerdere prachtige grachten, en ook de Waterpoort is een foto waard. Deze 17e eeuwse poort maakte deel uit van een groter afweersysteem en is het symbool van Sneek geworden. 

11 Fountains

‘Fortuna’s Fountain’ van de Duitse kunstenaar Stephan Balkenhol verwijst naar de godin van geluk, tevens de beschermvrouwe van steden, families en volkeren. Voor dit spectaculaire waterwerk maakte de kunstenaar van Fortuna een man die op een ronddraaiende gouden bol staat. De beweging ontstaat door de stuwende kracht van het water dat stroomt uit de enorme hoorn die hij vasthoudt. Het kunstwerk staat in het water van de Hoogend in het hart van de stad en verwijst naar de afwisselende lotgevallen van Sneek in de loop van de geschiedenis. ‘Fortuna’s Fountain’ werd ontworpen voor het project 11Fountains, waarvoor voor elk van de elf Friese steden een fontein werd ontworpen. Het werk wordt in mei 2018 onthuld.

At the Watergate

At the Watergate mag je niet missen tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018. 60.000 bezoekers, 7.000 deelnemers uit 23 landen, 650 concerten en ongeveer 1.000 evenementen. Dat zijn de duizelingwekkende getallen achter At the Watergate, de 13e editie van het European Youth Music Festival dat deze keer in Sneek van 8 tot 11 mei 2018 plaatsvindt. Van de grootse openingsceremonie aan de iconische Sneker Waterpoort tot allerlei optredens die zowel overdekt als in de open lucht verspreid over de stad te zien zijn: dit festival verschaft bezoekers de uitgelezen kans zich onder te dompelen in de Friese 'Mienskip', nieuwe culturen te ontdekken en kennis te maken met inspirerende musici en artiesten van deze tijd. Deze viering van muziek is een van de kerngedachten die het programma voor Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa bepaalden.

Bezoek Sneek 

Als u van plan bent uw vakantie in Friesland te vieren, moet u zeker ook een bezoekje brengen aan Sneek. Deze levendige stad biedt fantastische watersportfaciliteiten. Tijdens de zomer worden er veel geweldige evenementen georganiseerd die zowel watersportfanaten als landrotten aantrekken.

Overnachten in Sneek

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Sneek vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Sneek