Stavoren

3.212 keer bekeken

Stavoren

De kusten van het IJsselmeer zijn uniek. De kring van steden en dorpen rondom het meer heeft een nostalgische charme. Een van deze historische juweeltjes is de stad Stavoren. Deze stad beleefde in de Middeleeuwen een bloeiperiode dankzij de handel met Engeland, Frankrijk en Scandinavië.

Lees meer

De kusten van het IJsselmeer zijn uniek. De kring van steden en dorpen rondom het meer heeft een nostalgische charme. Een van deze historische juweeltjes is de stad Stavoren. Deze stad beleefde in de Middeleeuwen een bloeiperiode dankzij de handel met Engeland, Frankrijk en Scandinavië.

  • Ontdek de nostalgische charme van Stavoren.
  • Verken het IJsselmeer en de Friese meren vanuit Stavoren.
  • Stavoren is een perfecte uitvalsbasis voor watersporters.

Hoogtepunten van Stavoren

De middeleeuwse legende over het Vrouwtje van Stavoren staat symbool voor het mysterieuze verval van de stad na een periode van welvaart. Tegenwoordig draait de Stavorense economie vooral op de watersport, vooral tijdens de zomer. Stavoren is namelijk een van de voornaamste toegangswegen van het IJsselmeer naar de Friese meren.

Bezoek Stavoren

Ontdek de prachtige en pittoreske stad Stavoren. U kunt een bezoek aan Stavoren perfect combineren met een bezoek aan Enkhuizen, aangezien er een veerboot vaart tussen de twee steden. Op die manier kunt u ook van het uitzicht vanaf het IJsselmeer genieten.

Overnachten in Stavoren

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Stavoren vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Stavoren

Authentieke dorpjes rondom het IJsselmeer

Tezamen vormen ze één van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland.

Lees meer