Foto: © Leon Ephraim
Gelderland

Achterhoek

De Achterhoek wordt gekenmerkt door landelijke gebieden met typerende boerderijen en majestueuze kastelen. Er zijn geen grote steden, wel dorpen, verspreid over een gevarieerd landschap met hagen, bossen en graslanden met beekjes.

  • Ervaar de landelijke schoonheid van de Achterhoek.
  • Fiets en wandel langs kastelen en landhuizen.
  • Geniet van lokale wildgerechten tijdens het wildseizoen.

Kastelen van de Achterhoek

U kunt de Achterhoek het beste verkennen door een wandeling of fietstocht te maken door het prachtige landschap. Er zijn vele fietsroutes die u langs de meest magnifieke landhuizen, kastelen en tuinen leiden. Tijdens een bezoek aan Bronkhorst, de kleinste stad van Nederland, leert u meer over de rijke geschiedenis van deze regio.

Wilddelicatessen van de Achterhoek

Van midden oktober tot laat in december kunt u in de Achterhoek optimaal van het wildseizoen genieten. Rond de dertig gespecialiseerde restaurants serveren exquise wildgerechten met haas, wild zwijn, fazant, eend of hert. U kunt zich wel voorstellen dat zo'n maaltijd na een dag wandelen door de herfstkleuren van de Achterhoek geweldig zal smaken.

Proef de heerlijke wildschotels en paddestoelen in de Achterhoek.

Kunstprojecten, verrassende excursies, prikkelende ervaringen en unieke tentoonstellingen. De komende tijd staat het Nederlandse landschap in de spotlight. Laat je verbazen, leer de enorme diversiteit van het landschap kennen en ga met ons mee op blind date.

Vond je dit interessant? Ontdek meer