Afrika Museum - Holland.com
Foto: © Afrika Museum
Gelderland

Afrika Museum

Adres:
Postweg 6
6571CS Berg en Dal
Bekijk de website

Ontdek alles over veelzijdig Afrika; van kunst en cultuur tot geschiedenis en architectuur. In het openlucht gedeelte van het Afrika Museum waant u zich beslist in Afrika.

  • Ontdek de mooiste oude en moderne Afrikaanse kunst.
  • Geniet in het buitenmuseum van verschillende stijlen Afrikaanse architectuur.
  • Bezoek een van de tijdelijke exposities of voorstellingen

Een prachtig museum voor een exotische ervaring; dat is het Afrika Museum in Nijmegen in het kort. Het is een bijzondere locatie waar u geniet van een unieke collectie traditionele en hedendaagse Afrikaanse kunst. U maakt kennis met de vele tradities en gebruiken van de verschillende Afrikaanse volken.

Buitenmuseum

In het buitenmuseum ziet u hoe de verschillende Afrikaanse volken in verschillende landen leven. U loopt door een dorp van de Dogon in Mali of over een erf in Ghana. U ontdekt de 'mongulu's' van de Baka-pygmeeën uit Kameroen of de paalwoningen uit Benin. Verder is er in het buitenmuseum vaak muziek, dans of theater.

Exposities, lezingen en workshops

Naast de vaste exposities zijn er in het Afrika museum vaak mooie, tijdelijke exposities van bijvoorbeeld Afrikaanse kunstenaars. Ook zijn er regelmatig workshops en lezingen voor iedereen die geïnteresseerd is in de Afrikaanse cultuur. Adres: Postweg 6, Berg en Dal

Vond je dit interessant? Ontdek meer