Apeldoorn

121 van 188 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Houdt u van wandelen in schitterende, uitgestrekte natuur? Wilt u cultuur proeven in één van de mooie musea? Of houdt u meer van gezellig shoppen en nagenieten in een gezellig café of restaurant? Wat u ook wilt… in veelzijdig Apeldoorn vindt u wat u zoekt!

  • Geniet van het gezellige centrum van Apeldoorn.
  • Ontdek de prachtige natuur rondom Apeldoorn en bezoek de vele musea.
  • Bezoek Paleis het Loo of ga aapjes kijken in de Apenheul.

Sfeervol centrum

Apeldoorn, in de provincie Gelderland, wordt omringd door schitterende natuur. Ondanks zijn inwonertal van 160.000 behoudt de stad nog de charme van een klein dorp met zijn gemeentehuis, marktplein en vriendelijke mensen die langsfietsen. Pittoreske parken en plantsoenen, oude kerken en molens zorgen voor een plattelandsgevoel. Theater Orpheus en Omnisport Apeldoorn hebben juist weer een moderne uitstraling.

Van koninginnen tot apen

Apeldoorn ligt aan de rand van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park beslaat 5.400 hectare en er huizen herten en andere wilde dieren. Maar Apeldoorn is misschien wel het meest bekend vanwege het voormalig Koninklijk Paleis dat tegenwoordig een Nationaal Museum is: Paleis Het Loo. Ook de Apenheul is een grote trekpleister. Deze populaire apendierentuin heeft vele verschillende apensoorten die in een natuurlijke omgeving wonen. Omdat sommige aapjes vrij mogen rondzwerven is er veel interactie tussen de bezoekers en de apen. Voor kinderen zijn familiepretparken Julianatoren en Kinderparadijs Malkenschoten absolute aanraders.

Hoe komt u in Apeldoorn?

Apeldoorn ligt in het midden van Nederland en is goed te bereiken. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport is het ongeveer een uur met de trein. U kunt een fiets huren op het treinstation in Apeldoorn en vele attracties, waaronder de Veluwe en de Apenheul, zijn makkelijk met de fiets te bereiken. Als u de Veluwe bezoekt, kunt u ook bij de ingang een gratis fiets krijgen om te kunnen genieten van een van de prachtige fietsroutes door het park.

Meer in de omgeving

Niet ver van Apeldoorn vindt u ook de eeuwenoude Hanzestad Deventer, gelegen aan de rivier de IJssel. U vindt er schitterende monumenten, mooie pleinen, oude musea maar ook volop gezelligheid voor wie lekker wil winkelen of genieten van een gezellig café of restaurant.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Apeldoorn voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tip van de redactie:

Niet ver van Apeldoorn vindt u het beroemde Dolfinarium Harderwijk. Hier bekijkt u de dolfijnen, haaien, zeeleeuwen, zeehonden en walrussen van dichtbij én er is een fantastische speeltuin voor de kinderen.

Meer in de regio:

Wellness

Hotel Thermen Bussloo

Relax en kom helemaal tot rust bij hotel Thermen Bussloo. Via een ondergrondse verbinding bent u zo in het prachtige sauna-, wellness- en beautyresort voor een heerlijk dagje ontspanning.