Een dierentuin waar de dieren de baas zijn; dat is ongeveer het gevoel dat u krijgt bij de Apenheul. De apen lopen hier vrij rond en u geniet op een unieke manier van de interactie met deze fantastische dieren. Een bijzondere ervaring!

  • Sta letterlijk oog in oog met de apen: meer dan de helft van de apen loopt los tussen de bezoekers.
  • Kom alles te weten over de bewoners van de Apenheul tijdens de presentaties van de verzorgers.
  • De Apenheul is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.
Adres:
J.C. Wilslaan 21
7313HK Apeldoorn
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Unieke apenkolonies

Het ene moment zitten de apen in de takken boven uw hoofd, het volgende moment zitten ze bovenop u! U bent te gast tussen loslopende apen in een ruime, groene leefomgeving. De Apenheul, niet ver van Apeldoorn, is een wereldberoemde dierentuin die meerdere apenkolonies huisvest, waaronder gorilla-, chimpansee- en orang-oetangkolonies.

Het idee achter de Apenheul

In 1971 besloot Wim Mager een park met loslopende apen te openen. De apen begonnen zich voort te planten en de baby's werden door de moeders zelf opgevoed, iets wat in die tijd uniek was in dierentuinen. Het ging de apen heel goed af. Sindsdien heeft de Apenheul zich ontwikkeld tot een volledig onderzoekscentrum dat primatologen en bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

Een revolutionaire dierentuin

Bezoek deze revolutionaire dierentuin en kom oog in oog te staan met de apen van de Apenheul. Het is een unieke ervaring tussen mens en dier en een herinnering die u uw leven lang zult koesteren. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw persoonlijke eigendommen; u krijgt voordat u hun leefgebied ingaat namelijk een 100% aapvrije tas. Ga van tevoren wel even na of het park open is.

Openingstijden en prijzen

De Apenheul is open van april tot november.

Meer in de omgeving

Bent u in de natuurrijke omgeving van de Apenheul en wilt u nog wat leuks bezoeken, dan is er keuze genoeg. Zo is een bezoekje aan het schitterende Kröller-Müller Museum met de indrukwekkende Van Gogh-collectie beslist de moeite waard, maar ook Paleis het Loo is heel bijzonder. Hier ziet u niet alleen een grote collectie historische voorwerpen, kunst en mode, maar ook de schitterende paleistuinen zijn indrukwekkend.

Tips van de redactie:

Huur een fiets en ontdek de schitterende natuur bij Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Lees meer