© Shutterstock
Categorie:Gelderland

Fiets de Grote Rivierenroute (37 km)

De Grote Rivierenroute is een mooie gevarieerde fietsroute langs prachtige natuur en culturele hoogtepunten in Gelderland. U fietst onder meer door het natuurgebied van de Bommelerwaard met de oude vestigingsstadje Zaltbommel, Kasteel Ammersoyen en het indrukkwekkende slot Rossum. De Grote Rivierenroute is een plezierige fietsroute voor iedereen.

  • Fiets de Grote Rivierenroute in Gelderland van 37 kilometer.
  • Breng een bezoek aan één van de best bewaarde Middeleeuwse kastelen in Nederland.
  • Ontdek de oude vestigingsstad Zaltbommel.

Slot Rossum

De fietsroute start in Rossem waar u het prachtige monument; Slot Rossum kunt bekijken. De route neemt u ook mee langs de schitterende uiterwaarden waar vele watervogels aanwezig zijn.

Zandmeren

Verderop tijdens de route is een tussenstop bij recreatiegebied de Zandmeren een aanrader. Voor watersportliefhebbers is hier werkelijk van alles te doen en ook zijn er gezellige restaurants en cafés waar u, vaak met schitterend uitzicht, kunt genieten van een drankje of een lekkere maaltijd.

Kasteel Ammersoyen

Eenmaal bij de Maas aangekomen gaat de route van Maasdriel, via Hedel naar Ammerzoden, waar u een bezoekje kunt brengen aan Kasteel Ammersoyen; één van de best bewaarde Middeleeuwse kastelen in Nederland. Beklim de smalle trappen, voel de metersdikke muren en ontdek de prachtige oude zalen.

Verken Zaltbommel

Terug in Zaltbommel is het zeker de moeite waard om deze stad eens goed te verkennen. Dat doet u het beste door het volgen van de zogenaamde ‘gootspoken’; kunstzinnige beeldjes in de goten die allemaal een eigen verhaal vertellen van het huis en de bewoners. Heel bijzonder!

Vervolgens gaat u verder naar het begin én eindpunt Zaltbommel, waar u nog kunt genieten van een lekkere lunch of diner in La Folie, voor wie van culinaire hoogstandjes houdt, of in Pannenkoekenhuis de Waterpoort voor wie gewoon een lekkere pannenkoek, of een ander eenvoudig hapje wil.

De adressen die u onderweg passeert:

  • Eetcafé Brandend Zand, Zandstraat 6, Kerkdriel
  • Restaurant de Gouden Molen, Waaldijk 5, Rossum
  • Restaurant La Folie (lunch en diner), Gamerschestraat 45, Zaltbommel
  • Pannenkoekenhuis de Waterpoort, Waterstraat 35, Zaltbommel

Praktische informatie:

  • Aantal kilometers: 37
  • Begin en eindpunt: Rossum, Waaldijk 5 (De Gouden Molen)
  • U fietst de volgende knooppunten: 66 - 78 - 67 - 98 - 23 - 22 - 21 - 97 - 14 - 13 - 12 - 60 - 63 - 64 - 65 - 66


Vond je dit interessant? Ontdek meer