Natuur

De Tuinen van Appeltern

22 van 33 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Walstraat 2A
6629AD
Bekijk de website

De Tuinen van Appeltern is het grootste tuinideeën park van Nederland. Met meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen kunt u hier de laatste trends en ontwikkelingen op tuingebied volgen.

  • Bezoek het grootste tuinideeën park van Nederland.
  • Laat u inspireren door meer dan 200 voorbeeldtuinen.
  • Beluister de leukste verhalen en tips tijdens de Appeltern Fluistertour.

Meer dan een tuin alleen

Naast de ruim 200 modeltuinen is er nog veel meer te zien en te beleven. Zo kunt u advies krijgen over uw tuin in het tuinadvies centrum, de plantenmarkt bezoeken of (op afspraak) een schets laten maken van voor uw tuin in het schetspaviljoen. Er worden regelmatig activiteiten, themaweekenden en workshops in de Tuinen van Appeltern georganiseerd. Ook voor de kleintjes is er een speciaal terrein om te natuurlijk te spelen en ontdekken, zijn er diversie boomhutten, een kabouterpad en hagendoolhof.

Appeltern Fluistertour

Een leuke en informatieve manier om het park te ontdekken is met de gratis Appeltern fluistertour. In het gehele park zijn informatieborden bij de bezienswaardigheden geplaatst. Via de podcatcher die u bij de ingang ontvangt, krijgt u niet alleen nuttige informatie over de betreffende tuin waarvoor staat, het is ook een handige manier om te weten waar u zich in het park bevindt.

Overnachten in Appeltern

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Appeltern vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!