Gelderland

Doetinchem

Doetinchem, de ‘hoofdstad van de Achterhoek’, is een eeuwenoude stad aan de Oude IJssel waar van alles te ontdekken valt. Zo zijn er schitterende historische gebouwen als het middeleeuwse kasteel Slangenburg, de Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder. Daarnaast kunt u er ook heerlijk winkelen en genieten van vele gezellige cafés en restaurants.

  • Ontdek de rijke historie van Doetinchem.
  • Bezoek het prachtige kasteel Slangenburg en de schitterende natuur rondom.
  • Geniet van de leuke winkels en heerlijke restaurants in Doetinchem.

Wat kunt u doen in Doetinchem?

Doetinchem, ook wel Deutekom genoemd, heeft een historie die teruggaat tot de 9e eeuw. En dat merkt u aan de vele historische gebouwen.

Zo mag een bezoek aan Kasteel Slangenburg, het vroegere gastenhuis van de Benedictijner Abdij St. Willibrord, zeker niet ontbreken. In dit 17e eeuwse kasteel kunt u overigens ook overnachten en dat is een bijzondere ervaring. Ook zijn Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder, beiden uit de middeleeuwen, de moeite waard om te bezoeken!

Wilt u meer weten over de historie van Doetinchem bezoek dan het ‘Stadsmuseum’, gevestigd in het vroegere postkantoor, dat nog gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse School.

Wilt u na alle culturele en historische hoogtepunten even lekker winkelen, neem dan een kijkje in en om de Hamburgerstraat, waar u talloze winkels vindt voor elke smaak en elk budget.

Waar kunt u eten?

Het historische centrum van Doetinchem kent heerlijke restaurants. Speciaal voor u hebben wij onze top 3 geselecteerd:

1. Grandcafé De Bank

Het gezellige en informele Grandcafé De Bank heeft een heerlijk terras waar u het hele jaar door goed kunt vertoeven met lekker eten en een fris getapt biertje.
Adres: Simonsplein 16, Doetinchem

2. Restaurant de Zaak

In de Grutstraat, het culinaire straatje van Doetinchem, vindt u de Zaak. Hier eet u heerlijke gerechten uit de Franse keuken met een verrassende twist. Heerlijk! Adres: Grutstraat 16, Doetinchem

3. Restaurant Villa Ruimzicht

Voor fantastische gerechten met seizoens- en streekproducten bent u bij Restaurant Villa Ruimzicht aan het goede adres. Het personeel adviseert u graag over de perfecte bijpassende wijn.
Adres: Ruimzichtlaan 150, Doetinchem

Bereikbaarheid en parkeren in Doetinchem

Doetinchem ligt op ruim anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad en Amsterdam Schiphol Airport. Ook met het openbaar vervoer (trein en bus) is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Het dichtst bij het centrum van Doetinchem kunt u gratis parkeren aan de Stationsstraat (dichtbij het treinstation). Verder kunt u gratis parkeren in het centrum van Wehl, Gaanderen, Dichteren, De Bongerd en Overstegen. Tijdens de koopzondagen kunt u in Doetinchem op alle betaalde gemeentelijke parkeerplaatsen gratis parkeren. Let op: dit geldt dus niet voor de overige betaalde parkeervoorzieningen. 

Meer in de omgeving

In de omgeving van Doetinchem valt veel te beleven. Zo is er niet alleen veel schitterende natuur rondom Doetinchem maar ook steden als Arnhem, Zutphen en Nijmegen; deze oudste stad van Nederland met vele Romeinse invloeden, is zeker de moeite waard.

Tip van de redactie

Stap op de fiets en ontdek de prachtige molens rondom Doetinchem, zoals ‘Benninkmolen’, een maalvaardige stellingmolen uit 1921, en ‘de Walmolen’, een stellingmolen uit 1851.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">