Doetinchem

657 keer bekeken

10 van 17 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Doetinchem, de ‘hoofdstad van de Achterhoek’, is een eeuwenoude stad aan de Oude IJssel waar van alles te ontdekken valt. Zo zijn er schitterende historische gebouwen als het middeleeuwse kasteel Slangenburg, de Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder. Daarnaast kunt u er ook heerlijk winkelen en genieten van vele gezellige cafés en restaurants.

  • Ontdek de rijke historie van Doetinchem.
  • Bezoek het prachtige kasteel Slangenburg en de schitterende natuur rondom.
  • Geniet van de leuke winkels en heerlijke restaurants in Doetinchem.

Wat kunt u doen in Doetinchem?

Doetinchem, ook wel Deutekom genoemd, heeft een historie die teruggaat tot de 9e eeuw. En dat merkt u aan de vele historische gebouwen.

Zo mag een bezoek aan Kasteel Slangenburg, het vroegere gastenhuis van de Benedictijner Abdij St. Willibrord, zeker niet ontbreken. In dit 17e eeuwse kasteel kunt u overigens ook overnachten en dat is een bijzondere ervaring. Ook zijn Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder, beiden uit de middeleeuwen, de moeite waard om te bezoeken!

Wilt u meer weten over de historie van Doetinchem bezoek dan het ‘Stadsmuseum’, gevestigd in het vroegere postkantoor, dat nog gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse School.

Wilt u na alle culturele en historische hoogtepunten even lekker winkelen, neem dan een kijkje in en om de Hamburgerstraat, waar u talloze winkels vindt voor elke smaak en elk budget.

Waar kunt u eten?

Het historische centrum van Doetinchem kent heerlijke restaurants. Speciaal voor u hebben wij onze top 3 geselecteerd:

1.Bikken

Bij het gezellige en informele ‘Bikken’ kunt u heerlijk eten, veelal Nederlandse gerechten, bereid met dagverse producten. En, ideaal met kinderen, want er is een complete speelzolder voor ze. Adres: Grutstraat 12, Doetinchem

2.Restaurant de Zaak

In de Grutstraat, het culinaire straatje van Doetinchem, vindt u de Zaak. Hier eet u heerlijke gerechten uit de Franse keuken met een verrassende twist. Heerlijk! Adres: Grutstraat 16, Doetinchem

3. Eetcafé de Uitgeverij

In een gezellig interieur boordevol boekenkasten (het was tenslotte een uitgeverij) eet u hier zalige gerechten, gecombineerd met goede wijnen. Adres: Grutstraat 5, Doetinchem

Bereikbaarheid en parkeren in Doetinchem

Doetinchem ligt op ruim anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Ook met het openbaar vervoer (trein en bus) is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Het dichtst bij het centrum van Doetinchem kunt u gratis parkeren aan de Stationsstraat (dichtbij het treinstation). Verder kunt u gratis parkeren in het centrum van Wehl, Gaanderen, Dichteren, De Bongerd en Overstegen. Tijdens de koopzondagen kunt u in Doetinchem op alle betaalde gemeentelijke parkeerplaatsen gratis parkeren. Let op: dit geldt dus niet voor de overige betaalde parkeervoorzieningen. 

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Doetinchem voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

In de omgeving van Doetinchem valt veel te beleven. Zo is er niet alleen veel schitterende natuur rondom Doetinchem maar ook steden als Arnhem, Zutphen en Nijmegen; deze oudste stad van Nederland met vele Romeinse invloeden, is zeker de moeite waard.

Tip van de redactie:

Stap op de fiets en ontdek de prachtige molens rondom Doetinchem, zoals ‘Benninkmolen’, een maalvaardige stellingmolen uit 1921, en ‘de Walmolen’, een stellingmolen uit 1851.

Ontdek meer in de omgeving
Doetinchem

Accommodatie in Gelderland

Hotels in Arnhem en Nijmegen of vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het gevarieerde aanbod van accommodatie in deze provincie.

Lees meer