Categorie:Gelderland

Fiets de Kersentocht door de Bommelerwaard (58 km)

De Kersentocht door de Bommelerwaard is een heerlijke fietstocht door het schitterende Gelderse landschap. De route leidt langs mooie wateren, die zo belangrijk zijn voor de Bommelerwaard, en langs de vele fruittelers die kenmerkend zijn voor deze buurt. U kunt dan ook op vele plekjes langs de route uitrusten bij terrasjes en fruitstalletjes waar u het fruit vers van de boom kunt proeven.

  • Fiets De Kersentocht door de Bommelerwaard.
  • Ontdek hoe prachtig het Gelderse landschap is.
  • Proef onderweg verse kersen.

Ontdek de mooiste kastelen...

Start en eindpunt van de route zijn de Gouden Molen in Rossum. Onderweg komt u langs de kersenroute richting Kerkdriel, u geniet van het mooie uitzicht over de Bol (een uiterwaarde van de Maas) en u komt langs schitterende oude dorpjes. Ook zijn er in dit gebied vele mooie kastelen te bezichtigen. Zo is er Slot Loevestein, Kasteel Ammersoyen bij Ammerzoden, Kasteel Nederhemert en Slot Rossum... allemaal goed te bereiken vanaf de route.

… en gezelligste theetuinen.

Wilt u onderweg genieten even uitrusten, dan raden wij één van de vele mooie theetuinen aan. U kunt daar heerlijk buiten zitten in de natuur en genieten van de lekkere streekproducten.

Download hier de fietsroute (als PDF)

Vond je dit interessant? Ontdek meer