Categorie:Gelderland

Fietsroute langs de Linge, Gelderland (70 km)

Bent u op bezoek in Gelderland, dan mag u dit niet missen; een heerlijke fietstocht langs de langste en volgens velen mooiste rivier van Nederland. De Linge, een zijrivier van de Waal, is sowieso schitterend maar op z'n mooist tussen Gorinchem en Geldermalsen. Dus spring op de fiets en kom heerlijk tot rust in dit schitterende Gelders landschap.

  • Fiets langs de kronkelende rivier de Linge.
  • Gelderland op zijn mooist.
  • Kom tot rust in het prachtige Gelderse landschap.

Fris en fruitig op de fiets

U rijdt langs de kronkelende Linge in een schitterend landschap met aan weerszijden mooie, authentieke dijkdorpjes. U komt langs plaatsjes als Deil, Enspijk, Rumpt, Gorinchem, Acquoy en Beesd waar u historische boerderijen, kerken, en prachtige pleintjes kunt ontdekken. Daarnaast voert deze mooie route u langs grienden (vochtige akkers voor wilgenhout), uiterwaarden en vele fruitbomen. U zit hier tenslotte in de Betuwe, in het gebied van de fruittelers, en dat is zeker in het voorjaar, wanneer de bomen hun bloesems tonen, een prachtig gezicht.

Gasterij de Os en het Paard

Al met al is het wel een flinke tocht dus we kunnen ons voorstellen dat u ergens wilt afstappen voor een mooie lunch. Een leuke tip is de Gasterij De Os en het Paard in Deil, een schitterend landhuis waar u niet alleen heerlijk kunt lunchen of dineren, maar ook kunt overnachten in één van de vier riante kamers of het appartment. Adres: Deilsedijk 73-75.

Download hier de fietsroute (als PDF)

Vond je dit interessant? Ontdek meer