© NBTC / Castles & Country Houses storyline
Categorie:Gelderland

Huis Verwolde

Huis Verwolde te Laren is een paradijs voor liefhebbers van natuur- en cultuurschoon. De classicistische edelmanswoning uit 1776 is prachtig gelegen in een groot particulier landgoed. Onder begeleiding van een gids kun je genieten van de schitterende tuinarchitectuur, de kunstschatten in het Huis Verwolde en na afloop een high tea gebruiken in de theeschenkerij.

  • Huis Verwolde te Laren is een paradijs voor liefhebbers van natuur- en cultuurschoon.
  • Het huis en de tuin zijn geheel in oude luister hersteld.
  • Volg de wandelroute door het park en de tuin.
Adres:
Jonker Emilelaan 4
7245TL Laren
Toon locatie in Google Maps

In oude luister

Huis Verwolde werd 200 jaar lang door verschillende generaties van dezelfde familie bewoond. In 1977 werd het huis met omringende tuin overgedragen aan de Stichting 'Vrienden der Geldersche Kasteelen'. Deze stichting heeft zowel huis als tuin (aangelegd in 1926 door de tuinarchitect Hugo Poortman) geheel in oude luister hersteld.

Voordat Huis Verwolde in 1776 werd gebouwd had het al een roerige geschiedenis achter de rug. Al in 1179 stond er op deze locatie een kasteel dat in de zestiende eeuw werd bestormd en afgebroken. Het Huis Verwolde is jaren later weer opgebouwd tot het monument dat het nu is.

Neem een kijkje in 360 graden

Rondleiding

Door park en tuin is een wandelroute uitgezet langs buxusfiguren, bloemborders, gazons en pinetum. Bij Huis Verwolde bevindt zich een theeschenkerij waar je binnen of bij mooi weer buiten iets kunt gebruiken (uitsluitend voor bezoekers van kasteel en/of tuin).

Meer informatie vind je hier.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer