7x Michelin restaurants in Gelderland

8.950 keer bekeken

2 van 6 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

7x Michelin restaurants in Gelderland

Ontdek het pure en ongerepte Gelderland; een schitterende provincie vol natuur, historische steden en een indrukwekkend aantal top restaurants bekroond met één of meerdere Michelin sterren.

Lees meer

Ontdek het pure en ongerepte Gelderland; een schitterende provincie vol natuur, historische steden en een indrukwekkend aantal top restaurants bekroond met één of meerdere Michelin sterren.

  • Ontdek Gelderland en de bijzonder pure, kwalitatieve keuken.
  • Voor de ultieme culinaire fijnproever bent u bij het drie sterrenrestaurant De Leest aan het juiste adres.
  • Bekijk hier de 7 Michelin-sterrenrestaurants van Gelderland.

De sterrenkeukens in Gelderland

De Michelin-sterren, die ieder jaar worden uitgereikt, zijn de ultieme waardering voor elk restaurant. Het toont aan dat ze uitblinken in gastronomische kwaliteit en gastvrijheid. Gelderland kent vele mooie restaurants waarvan één zelfs bekroond is met drie sterren. En dat is niet zo vreemd in een omgeving waar het mooiste wild loopt en de heerlijkste groenten en fruitsoorten groeien. De chefkoks gebruiken dan ook veel lokale producten en maken de mooiste culinaire creaties voor u.

De 7 Michelin-sterrenrestaurants van Gelderland zijn:

1. De Leest ***

Chefkok Jacob Jan Boerma kookt in een sfeervol, modern ingericht restaurant, gerechten op driesterren niveau. Naast de zalige gerechten blijft hij u verrassen met de heerlijkste amuses. Een culinaire ontdekkingsreis op het hoogste niveau!

Adres: Kerkweg 1, Vaasen 

2. De Kromme Dissel *

In een fraaie Oud-Saksische boerderij zit het mooie restaurant van chef-kok Tonny Berentsen. Hier zijn ze altijd op zoek naar ‘nieuwe combinaties en visies op klassiek en toch eigentijds koken’. Een bijzondere belevenis!

Adres: Klein Zwitserlandlaan 5, Heelsum

3. O Mundo *

Bij O Mundo in Wageningen kookt chef-kok Dennis Richter pure gerechten, die uitblinken in creatieve smaakcombinaties. De zuidelijke sferen in het restaurant en de bijzondere menu’s die aangepast worden aan de seizoenen, zorgen voor een culinair feestje.
Adres: 5 Mei Plein 1, Wageningen

4. Basiliek *

Bij de Basiliek eet u in een voormalig Agnietenklooster de lekkerste gerechten. ‘Klassiek Franse gerechten met een eigentijdse draai’, dat is waar chefkok Rik Jansma voor staat.

Adres: Vischmarkt 57L, Harderwijk

5. Het Koetshuis *

Gebruik van biologische, duurzame seizoensproducten en die combineren tot verrassende gerechten, waarin de smaak van elk ingrediënt tot z’n recht komt. Dat is de filosofie van Wicher en Saskia Löhr en dat proeft u.

Adres: Panoramaweg 23A, Bennekom

6. ’t Nonnetje **

In de oude binnenstad van Harderwijk, aan de Vischmarkt, kookt Michel van der Kroft Frans-Internationale gerechten op basis van verfijnde seizoens- en streekgebonden producten. Heerlijk!

Adres: Vischmarkt 38, Harderwijk

7. ‘t Schulten Hues *

Bij dit jonge en meer dan enthousiaste team voelt u zich gelijk thuis. En dat daar, uit de keuken van Jeroen Oosterveen, ook bijzondere en creatieve gerechten uit voortkomen, was de mensen bij Michelin ook opgevallen. Zeker een aanrader!

Adres: ‘s Gravenhof 5-7, Zutphen

Volledige lijst met Michelin sterrenrestaurants
Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Ontdek meer in de omgeving
7x Michelin restaurants in Gelderland

Volledige lijst van Michelin sterrenrestaurants

Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Lees meer

Accommodatie in Gelderland

Hotels in Arnhem en Nijmegen of vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het gevarieerde aanbod van accommodatie in deze provincie.

Lees meer