© Shutterstock
Musea

Museum MORE

Adres:
Hoofdstraat 28
7213CW Gorssel
Bekijk de website

Voor liefhebbers van modern realisme is Museum MORE een echte must-see. Nergens in Nederland vindt u zo’n grote collectie modern realistische kunst van Nederlandse bodem. Bekijk de werken van Jan Manke, Carel Willink, Wim Schuhmacher en Charley Toorop.

  • De grootste collectie Nederlands modern realisme.
  • Een must-see voor liefhebbers!
  • Bezoek ook de vestiging in Kasteel Ruurlo.

Een eeuw modern realisme

De collectie van Museum MORE beslaat precies één eeuw, met het vroegste werk Vaas met bloemen van Wim Schuhmacher uit 1913 en het meeste recente werk Window van Lara de Moor uit 2013. Bovendien heeft het museum de grootste verzameling werken van Carel Willink, de grootmeester van het neorealisme.

Twee locaties

De hoofdlocatie van Museum MORE is gevestigd in een prachtig gebouw van de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk in Gorssel, een schilderachtig plaatsje in de Achterhoek. Daarnaast heeft het museum ook een vestiging in Kasteel Ruurlo, op ongeveer een half uur rijden van Gorssel. Geniet hier behalve van bijzondere kunstwerken ook van de mooie Engelse landschapstuin van een van de mooiste kastelen van de Achterhoek.

Bezoek Museum MORE

De grootste verzameling modern realisme vindt u in Museum MORE. De basiscollectie wordt continu verrijkt met nieuwe aanwinsten. Het gebouw zelf is alleen al een bezienswaardigheid op zich.

Overnachten in Gorssel

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Gorssel vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!