Vrijheidsmuseum - Holland.com
Foto: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Groesbeek Musea

Vrijheidsmuseum

Adres:
Wylerbaan 4
6561KR Groesbeek
Bekijk de website

Uit de geschiedenis ontstond een modern museum op één van de mooiste plekken van Nederland. Tussen heuvels en bossen is het verleden tot leven gebracht in het Vrijheidsmuseum, ten zuidoosten van Nijmegen en Arnhem.

  • In 1944 vond hier tijdens Operatie Market Garden één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis plaats.
  • Leer over de aanloop naar de oorlog, de bezettingstijd, de bevrijding en de wederopbouw van Nederland.
  • Het Vrijheidsmuseum is geschikt voor jong en oud.

Operation Market Garden

Vanuit historisch perspectief bevindt het Vrijheidsmuseum zich op een unieke plaats: in september 1944 vond hier tijdens Operatie Market Garden één van de de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis plaats. Enkele maanden later, in februari 1945, startte vanuit dit inmiddels bevrijde gebied het immense Rijnlandoffensief (Operatie Veritable), ten gevolge waarvan grote delen van Duitsland en Nederland door de geallieerden werden ingenomen en vervolgens de basis werd gelegd voor de algehele bevrijding van West-Europa.

Bezettingstijd, bevrijding en wederopbouw

In het museum maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd, viert u de Bevrijding en ziet u de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

Overnachten in Groesbeek

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Groesbeek vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Zoek naar andere soortgelijke dingen: