Foto: © Andrew Ridley - Unsplash
Gelderland

Proef het seizoen: wild

De Achterhoek, met z'n schitterende natuur en historische steden is het hele jaar door prachtig, maar voor culinaire liefhebbers is de herfst het seizoen bij uitstek. Rond half oktober, als het jachtseizoen op de hazen, fazanten, wilde eenden en reebokken is geopend, kunt u hier genieten van de lekkerste wildschotels bij vele restaurants.

  • Traditioneel is het wildseizoen van half oktober tot eind december.
  • Ontdek ook de vele soorten smaakvolle paddestoelen.
  • Proef de lekkerste wildschotels in de top 5 restaurants in de Achterhoek.

Het wildseizoen

Traditioneel wordt de periode van half oktober tot eind december gezien als het wildseizoen in de Achterhoek. Maar naast al het lekkere vlees is dit natuurlijk ook het seizoen van de paddestoelen. Van cantharellen tot oesterzwammen; de vele soorten paddestoelen vormen in combinatie met het verse wild de heerlijkste wildschotels.

4x wild eten in de Achterhoek:

1. Hotel Villa Ruimzicht

Villa Ruimzicht is een prachtige villa uit 1853 omringd door eeuwenoude bomen, een plaatje in het Hollandse landschap. Chefkok Bjorn Massop en zijn keukenbrigade verrassen u graag met een fantastisch seizoenmenu uit eigen streek. U kunt ook overnachten in het hotel.

Adres: Ruimzichtlaan 150, Doetinchem

2. Restaurant De Heeren van Wolfersveen

Restaurant De Heeren van Wolfersveen is al ruim 35 jaar een begrip en staat op nummer 1 wat wild eten betreft. Het restaurant ligt letterlijk in een jachtgebied, zo kunt u het wild vanuit het restaurant 'spotten'. Wolfersveen heeft hiermee ook de grootste en meest uitgebreide wildkaart van reeën, hazen, wild zwijn, watersnippen, smient tot taling, worden hier met respect en liefde voor de natuur bereid.

Adres: Ruurloseweg 38, Zelhem

3. Hotel café restaurant de Gouden Karper

Eén van de oudst en meest gerenommeerde horecabedrijven van de Achterhoek; de Gouden Karper dateert al uit 1642. De keuken is klassiek en de gerechten worden op traditionele wijze bereid. Het interieur is geïnspireerd op de Achterhoek en Hollandse stijl, en geeft een heerlijke aangename ontspannen sfeer.

Adres: Dorpsstraat 9, Hummelo

4. Grand Bistro De Rotonde

Middenin het kastelendorp Vorden ligt Grand Bistro De Rotonde. Met liefde voor het vak en passie voor wild worden hier de heerlijkste gerechten bereid.

Adres: Kerkstraat 3, Vorden

Overnachten in de natuur

Vorstelijk genieten in de mooiste kastelen midden in prachtige bosrijke omgevingen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer