Gelderland

Wageningen

Het eeuwenoude stadje Wageningen, gelegen in de provincie Gelderland, kreeg al in 1263 officiële stadsrechten van graaf Otto van Gelre. Vandaag de dag staat het vooral bekend als een gezellige universiteitsstad.

  • Bezoek universiteitsstad Wageningen en ontdek de mooie monumenten.
  • Lees hier waar u de leukste en lekkerste restaurants kunt vinden.
  • Geniet van heerlijke omgeving en de fraaie natuur van de Veluwe.

Wat kunt u doen in Wageningen?

Wageningen ligt aan de rand van de schitterende Veluwe, waar de Utrechtse Heuvelrug en de de Grebbeberg elkaar ontmoeten. Daarnaast kent Wageningen talloze rijksmonumenten en verschillende daarvan wilt u zeker niet missen. Zo is er bijvoorbeeld de fraaie molen De Vlijt aan de Harnjesweg die nog altijd productief is.

Ook de grote kerk in het centrum is zeer de moeite waard en daarnaast raden we u aan even te kijken bij het legendarische Hotel De Wereld. Hier kwam op 5 mei 1945 (tegenwoordig bevrijdingsdag) de Canadese generaal Charles Foulkes met de Duitse bezetters overeen dat zij zich zouden overgeven. De overgave werd hier overigens niet ondertekend!

Waar kunt u lekker eten in Wageningen?

Wageningen biedt volop leuke restaurants voor ieders smaak en voor elk budget. Om het u makkelijk te maken hebben wij vast een paar favorieten voor u op een rijtje gezet.

1. ‘t Gesprek

In een fraai pandje eet u hier de heerlijkste gerechten gebaseerd op de seizoenen en bereid met de mooiste verse producten.

Adres: Grintweg 247

2. Het oude Pakhuis

In het centrum vindt u dit gezellige restaurant waar men verschillende specialiteiten uit de Mediterrane keuken serveert. Goed en gezellig!

Adres: Molenstraat 4

3. Pannekoekhuis De Grebbeberg

Hoog op deze beroemde heuvel eet u hier heerlijke pannenkoeken en andere eenvoudige gerechten. Het pannenkoekenhuis is stijlvol ingericht en heeft een overdekt en verwarmd terras.

Adres: Grebbeweg 101

Bereikbaarheid en parkeren in Wageningen

Wageningen ligt op ongeveer twee uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam n de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per trein kunt u Wageningen goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In het centrum kunt u op het Raadhuisplein en Salverdaplein slechts 1 uur parkeren. In de rest van het centrum is dat onbeperkt. Gratis kunt u parkeren op op het Olympiaplein, Stadsbrink, Lawickse Allee en Vadaring. Ook het parkeren bij station Ede-Wageningen, op de Stationsplein + Dokter Hartogweg is geheel gratis.

Meer in de omgeving

Bent u in Wageningen en wilt u meer van de omgeving zien, dan hebben wij voor u een aantal tips. Zo is de mooie stad Arnhem met de fraaie architectuur en fantastische modewinkels een aanrader, maar ook Ede en Veenendaal wilt u eigenlijk niet missen.

Tip van de redactie:

Niet ver van Wageningen vindt u Ouwehands Dierenpark. Hier ziet u ijsberen, Humboldt pinguïns, witte leeuwen, en beren en wolven in het Berenbos. Kortom, een leuk uitje met het hele gezin.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">