Groningen

Helemaal in het noorden van Nederland vindt u de provincie Groningen. De gelijknamige hoofdstad heeft een bruisend centrum met musea, historische gebouwen en veel leuke restaurants. Buiten de stad geniet u van natuur, historische dorpjes en watersport.

Natuurgebieden in Groningen

Dark Sky Park Lauwersmeer

Bezoek het Nationaal Park Lauwersmeer ‘s nachts en dwaal rond in complete duisternis.

Lees meer

Accommodatie in de provincie Groningen

Zoekt u een accommodatie in Groningen? Bekijk het aanbod aan hotels en vakantiehuizen in deze regio. Ontdek het wad vanuit Pieterburen of ga terug in de tijd in het historische Bourtange.

Lees meer
Activiteiten in de provincie Groningen

Ontdek de provincie Groningen

In deze noordelijke provincie van Nederland geniet u van een heerlijke vakantie. Bezoek bijvoorbeeld het grote meer van Paterswolde, de Zeehondencrèche van Pieterburen en de bruisende studentenstad Groningen waar u geniet van kunst en cultuur. Wist u dat het dorpje Haren wordt gezien als de meest groene dorpje van Nederland? Huizen hebben hier ruime tuinen en er zijn veel groenvoorzieningen.

Natuurgebieden in de provincie Groningen

Nationaal landschap Middag-Humsterland is het oudste cultuurlandschap van Nederland. Uit opgravingen blijkt dat al 500 jaar voor Christus hier mensen woonden. Gaat u helemaal naar het noorden van de provincie, dan ziet de Wadden. Vanaf Pieterburen starten diverse wandelingen over het wad.

Activiteiten in Groningen

De provincie heeft een rijke geschiedenis en dat ziet u terug. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Menkema Borg, waar u het leven van jonkheren en vrouwen uit de 17e en 18e eeuw ontdekt. Of ga naar Bourtange. In dit vestingstadje waant u zich in een openlucht museum. Ontdek zo’n duizend verschillende bloemen en planten in de Arboretum Notoaerstoen, Of leer alles over zeehonden in de Zeehondencrèche in Pieterburen. Hier worden zieke en zwakke zeehonden opgevangen en verzorgd tot ze weer naar zee kunnen.

Kaart van Groningen