Natuur

De kust van Groningen

78 van 136 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De kusten bij Groningen, onderdeel van het Waddenzee Werelderfgoed, bieden een rust en ruimte zoals eigenlijk nergens in Nederland nog te vinden is. U ontdekt er heerlijke stranden met vergezichten tot voorbij de zandplaten en het onbewoonde Rottum. U kunt er wandelen en fietsen door zeekleigebieden met eindeloze leegten en schitterende dorpjes.

  • Geniet van de heerlijke stranden.
  • Bekijk de unieke flora en fauna en misschien kunt u een zeehond spotten.
  • Bezoek brakwatergebied de Dollard en zie de zeldzaamste vogels broeden.

Kraamkamer van de Noordzee

Dit stukje kust van Groningen is één van de zeldzame plekjes waarvoor is besloten dat de natuur er helemaal z'n vrije gang kan gaan. Mede daardoor staat de Waddenzee bekend als de kraamkamer van de Noordzee met vele zeehonden, kustvogels, bijzondere vissen en volop schaal en schelpdieren.

Unieke vogelsoorten

Maar er is ook het brakwatergebied de Dollard, waar unieke (zouttolerante) planten groeien en vele zeldzame vogelsoorten als de Kluut en de Tureluur broeden. Kortom, de kusten van Groningen zijn niet alleen heerlijk rustig voor zonaanbidders, maar ook een uniek landschap voor natuurliefhebbers die weer eens wat nieuws willen ontdekken.

Overnachten in Groningen

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Groningen vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Bezienswaardigheden

Wandelen langs terpen en wierden

Ontdek de bijzondere dorpen in het uitgestrekte kustlandschap langs de Waddenzee.

Lees meer