Groningen provincie

33 van 41 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Groningen heeft een prachtig en gevarieerd landschap, ideaal om door te fietsen of te wandelen. Het bekendste Nederlandse wandelpad, Het Pieterpad, begint in Pieterburen. Deze stad is ook bekend om Zeehondencrèche Lenie 't Hart. De natuurgebieden van de meest noordelijk gelegen provincie van Nederland zijn een bezoekje meer dan waard. 

  • Maak een wandeling of fietstocht door het prachtige landschap van Groningen.
  • Bezoek de hoofdstad Groningen voor musea, monumenten en om te shoppen.
  • Ontdek de onbewoonde eilanden Rottumeroog en Rottumerplaat.

Hoogtepunten van Groningen

De stad Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen. Hier kunt u genieten van een grote verscheidenheid aan musea, monumenten en vooral winkels. Het nachtleven van deze universiteitsstad is bovendien meer dan levendig. Vesting Bourtange geeft u een indruk van het historische belang van Groningen. Ten noorden van Groningen liggen de Waddeneilanden Rottumeroog en Rottumerplaat. Hoewel deze twee eilanden onbewoond en beschermd zijn, kunt u bij het VVV-kantoor informatie inwinnen over de mogelijkheid om de unieke flora en fauna te bezoeken.

Bezoek Groningen

Ondek de provincie Groningen en geniet van de groene, natuurlijke omgeving. Vooral het Groningse stadje Haren staat bekend als een van de groenste plekjes van Nederland. Op een zonnige dag kunt u in het Paterswoldemeer zwemmen of er vele andere watersporten beoefenen.

Overnachten in Groningen

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Groningen vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Alles over Groningen

Kom naar het noorden en ontdek de gelijknamige hoofdstad, prachtige wadden en het oude dorpje Bourtange.