Attracties

Hortus Haren

16 van 24 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Kerklaan 34
9751NN Haren
Bekijk de website

De Hortus Haren opende in de 17e eeuw zijn deuren en is een van de oudste botanische tuinen van Nederland. Hier vindt u meer dan twintig hectare met vijftien kleurrijke tuinen. Bezoek de Hortus Haren en ontdek de vele interessante attracties. 

  • Ontdek de eeuwenoude, kleurrijke tuinen van Hortus Haren.
  • Bekijk de Chinese Feng Shui Mandarijntuin uit de Ming-dynastie.
  • Hortus Haren is één van de oudste en meest indrukwekkende botanische tuinen van Nederland.

De tuinen van de Hortus Haren 

Koffiestruiken, kaneelbomen, vanille-orchideeën en bananen bloeien in dit tropische regenwoud. Kom oog-in-oog te staan met de collectie tropische insecten in de insectaria of ontspan in de Chinese tuin, een replica van een Chinese Feng Shui Mandarijntuin uit de Ming-dynastie. In de Hortus Haren vindt u daarnaast kruiden-, fruit-, Engelse, Keltische en steentuinen, thematuinen, heide, kassen en een imkerij. 

Bezoek de Hortus 

Iedereen die geïnteresseerd is in tuinen, bloemen en planten zou een bezoekje moeten brengen aan de Hortus Haren in Groningen. Het is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende botanische tuinen van Nederland.

Overnachten in de buurt

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Haren vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!