De Meinweg - Holland.com
Foto: © Petra Lenssen
Limburg

De Meinweg

Adres:
Meinweg 2
6075NA Herkenbosch

Midden-Limburg kent een prachtig glooiend landschap en vooral in Nationaal Park De Meinweg ten oosten van Roermond zult u versteld staan van de gevarieerde natuur. De Meinweg kent een zogenaamd terrassenlandschap. Dat betekent dat er drie plateaus zijn waarvan de hoogste 80 meter boven NAP. Het heuvelachtige landschap is grotendeels ontstaan door sediment dat door de eeuwen heen is afgezet door de Rijn en Maas, maar ook aardbevingen hebben hieraan bijgedragen.

De natuur van De Meinweg

Gaat u wandelen door het Nationaal Park De Meinweg dan loopt u het ene moment door bossen en het andere moment over de droge of natte heide met vennen en beken. In het gebied komen ruim honderd soorten vogels voor, hagedissen, slangen, adders, kikkers, padden, zwijnen, marters, hermelijnen, vossen en tientallen vlindersoorten.

Wandelroutes en activiteiten

Wilt u een wandeling maken door het natuurgebied De Meinweg dan kunt u zelf drie paaltjesroutes volgen. De witte, rode en de blauwe leiden u door het gebied en langs de mooiste stukjes natuur. De routes zijn ‘slechts’ 4 tot 7 kilometer, maar vergist u zich niet in de hoogteverschillen.

Ook kunt u bij het bezoekerscentrum routes onder begeleiding van een gids reserveren. Afhankelijk van de tijd van het jaar neemt de gids u mee langs bijzondere paddenstoelen of bloeiende heide. Voor kinderen worden geregeld activiteiten georganiseerd en is een is jeugdnatuurgids en zoekkaart ontworpen.

Fietsen

Fietsroute Roermond en Meinweg (49 km)

Geniet van het Limburgse landschap, mooie stadjes en proef de asperges in het voorjaar.

Vond je dit interessant? Ontdek meer