Bezienswaardigheden

Drielandenpunt

122 van 161 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Viergrenzenweg 97
6291BM Vaals

Het Drielandenpunt in Vaals is een plaats waar de grenzen van België, Duitsland en Nederland elkaar ontmoeten. Met een hoogte van 323 meter is het daarnaast het hoogste punt van Nederland (met uitzondering van Caribisch Nederland). Het drielandenpunt is een belangrijke symbolische en geografische plaats is, maar biedt ook een aantal leuke attracties.

  • De plek waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten.
  • Geniet van het fantastische uitzicht vanaf het hoogste punt van Nederland.
  • Verdwaal in het labyrint.

Labyrint en uitkijkpunt

Vanaf het Drielandenpunt heeft u een fantastisch uitzicht. U kunt naar een uitkijkpunt klimmen vanwaar u over Nederland, Duitsland en België uit kunt kijken. Vanaf dit punt kunt u ook bijna zien hoe mensen verdwalen in het nabijgelegen doolhof. Daarnaast zijn er ook groepsactiviteiten zoals lasergamen en lessen kleiduivenschieten.

Pannenkoeken

Nadat u van de activiteiten genoten heeft en de interessante geschiedenis van het Drielandenpunt heeft ontdekt, heeft u wellicht trek gekregen. Gelukkig vindt u bij het Drielandenpunt een restaurant dat bekend staat om zijn geweldige pannenkoeken. Het Drielandenpunt is het beste te bereiken met de auto en anders met de bus.

Accommodatie tip

Wilt u het Drielandenpunt bezoeken? Overnacht dan in één van de comfortabele hotels in Vaals. Wij hebben de beste voor u op een rijtje gezet.