Kasteel Hoensbroek - Holland.com
Foto: © VVV Zuid-Limburg
Limburg

Kasteel Hoensbroek

Adres:
Klinkertstraat 118
6433PB Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. Hoensbroek is een kasteelmuseum met speurtochten voor kinderen en collecties met eeuwenoude mode en voorwerpen voor volwassenen. Tijdens uw bezoek leest u ook meer over de eeuwenoude sagen en legendes rondom dit Limburgse kasteel. Tot slot worden er in en rondom het kasteel veel evenementen georganiseerd waar u van harte welkom bent.

Balzalen en griezelkelders

Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. In meer dan veertig prachtige kasteelvertrekken maak je een reis door de tijd. Ontdek de prachtige balzaal, griezel in de kerker en beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren.

Activiteiten voor kinderen

Kasteel Hoensbroek organiseert verschillende workshops waaronder parfum maken, schermen, roofvogels en valkerij, schapendrijven, boogschieten en kleiduivenschieten. En deze activiteiten zijn natuurlijk het leukste als je helemaal gekleed bent in kasteelkleding.

Volwassenen kunnen goede wandelschoenen aantrekken en rondom Kasteel Hoensbroek wandelingen maken van twee tot drie uur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer