Limburg - Holland.com

Limburg

De zuidelijkste provincie van Nederland, Limburg, heeft een heel eigen en onmiskenbaar karakter. Anders dan de rest van Nederland heeft Limburg een heuvelachtig landschap, en de grotendeels katholieke bevolking spreekt een eigen streektaal, het Limburgs. Dankzij de charme van deze groene en gastvrije provincie wordt vrijwel iedereen er verliefd op.

  • Limburg verlokt met een mild en zonnig klimaat en talloze cultuursteden.
  • De provincie staat bekend om haar gastvrijheid en bourgondische volksaard.
  • Mooie boetiekjes in Maastricht, designwinkels in Roermond en de Woonboulevard in Heerlen beloven urenlang winkelplezier.

Het hart van Limburg: Maastricht

De meeste bezienswaardigheden van Limburg vindt u in en rond Maastricht. In de stad zelf wacht een hele reeks musea op u – over onderwerpen van historische grotten tot moderne kunst. Wie liever uitgaat, zal snel zijn weg naar het Vrijthof vinden. Het beroemdste plein van Maastricht wordt omringd door cafés met terrasjes en goede restaurants. Hier kunt u de Limburgse vlaai proeven, een taart met een vulling van rijst of vruchten. Proef hier ook de uitstekende Limburgse bieren, zoals Brand, Alfa en Gulpener. De Limburgers zijn echte genieters! Ze zijn dol op lekker eten, mooie spullen en mode. Daarom is Maastricht ook de ideale plek om te winkelen. Er wordt zelfs gezegd dat hier een Parijse flair heerst.

Breng een bezoek aan Limburg

In de provincie Limburg wachten nog talloze andere, zeer interessante bezienswaardigheden op u:

• In Thermae 2000 kunt u zich baden in genezend water, van beauty-behandelingen genieten en in de sauna zweten. Ontdek wellness in een futuristische ambiance!
• De gemeente Valkenburg aan de Geul is weliswaar klein maar heeft veel te bieden: een kasteel, mijnen en grotten en ook nog twee attractieparken.
• Het Witte Stadje Thorn is een ware magneet voor toeristen. Als enige mini-vorstendom onder leiding van een abdis trekt dit dorp bezoekers aan door zijn betoverende witte huisjes en zijn prachtige abdijkerk.
• Het heuvellandschap van Zuid-Limburg trekt talloze fietsers en wandelaars aan – en ook wijnliefhebbers, die hier de producten van de wijnstokken komen proeven.
• De stad Venlo, onder andere bekend als locatie van de wereldbloemententoonstelling Floriade in 2012, maakt niet alleen indruk met zijn groene en moderne businesspark, maar ook met zijn historische gebouwen, die vaak op fundamenten uit de Romeinse tijd rusten.

Het belangrijkste evenement van het jaar in Limburg is carnaval. Heel Limburg viert carnaval en u wordt van harte uitgenodigd om zich uit te dossen en mee te feesten. In Maastricht vinden nog twee andere opzienbarende evenementen plaats: Preuvenemint, een vierdaags culinair festival, en de TEFAF, de jaarlijkse kunst- en antiekbeurs, die op dit gebied als de grootste en beste beurs ter wereld wordt beschouwd.

Interessante bestemmingen

In Zuid-Limburg ligt de gastvrije stad Heerlen, met een geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Bezoek hier het Romeinse badhuis en probeer de Limburgse wijn! Wanneer u Limburg met Pinksteren bezoekt, kunt u genieten van het grootste openluchtfestival van Nederland, dat jaarlijks in Landgraaf plaatsvindt. En dan is er nog Valkenburg aan de Geul, waar u in Thermae 2000 kunt relaxen of in de grotten van Valkenburg een fascinerende wereld van gangen en labyrinten kunt ontdekken.

Uw vakantiehuis in Limburg

Of u nu een stad bezoekt of op het platteland wilt uitrusten, een vakantiehuisje of iets groters wilt huren – bij Belvilla vindt u altijd de accommodatie die bij u past.

    Alles over Limburg

    Ontdek het veelzijdige Limburg met de beste restaurants, historische steden en afwisselende natuurlandschap.