Vaals

3 van 5 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In het zuiden van Limburg, waar Nederland, Duitsland en België elkaar ontmoeten, vindt u het plaatsje Vaals. Vaals staat bekend om het Drielandenpunt en de prachtige natuurgebieden in de omgeving.

  • Bezoek drie landen binnen drie stappen op het Drielandenpunt.
  • Bekijk de vele historische gebouwen in de stad.
  • Ontdek de rijke omgeving per fiets of voet.

Drielandenpunt

Op het bekende Drielandenpunt stapt u zo van Nederland naar België of Duitsland. Het punt waar de drie landen bij elkaar komen, staat nauwkeurig aangegeven. Ook voor kinderen is het hier leuk: de speeltuin is vrij toegankelijk en er is een groot mooi aangelegd labyrint om in te verdwalen.

Limburgse natuur

Rondom Vaals bezoekt u diverse natuurgebieden: het Vijlenerbos, het Selzerbeekdal, het Geuldal. Wat u kunt verwachten? Uitgestrekte bossen, veel hoogteverschillen en wandel- en fietspaden voor urenlang plezier. Deze natuurgebieden zijn een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Shoppen met internationale allure

Het centrum van Vaals is een goede plek om te shoppen. Vaals is een dorp maar maakt met statige oude gebouwen een stedelijke indruk met internationale allure. En daar hoort natuurlijk een mooi winkelcentrum bij. U vindt er vele bijzondere boetiekjes maar ook de gebruikelijke winkelketens. Tussendoor pakt u een terrasje of rust u even uit in een van de vele cafés.

Overnachten in Vaals

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Vaals vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!