Valkenburg aan de Geul

6.714 keer bekeken

233 van 297 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Valkenburg aan de Geul is een kleine gemeente met een grote charme. Bezoekers komen voor de mijnen en grotten met schilderingen uit de Romeinse tijd, en Kasteel Valkenburg vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het geweldige landschap.

  • Bezoek de Valkenburgse grotten.
  • Klim omhoog naar de enige hoogteburcht van Nederland.
  • Relax in het warme water van Thermae 2000.

Wat te doen in Valkenburg?

Er valt in en om Valkenburg veel te beleven. Valkenburg zelf is vooral beroemd om haar ondergrondse mergelgrotten. Vroeger werd in de grotten onder Valkenburg mergel gewonnen. Vandaag de dag kunnen bezoekers de grotten verkennen.

Onder de enige hoogteburcht van Nederland ligt de Fluweelengrot. Dit labyrint van tunnels werd pas in 1937 ontdekt en was in het geval van een aanval een ontsnappingsroute voor de bewoners van het kasteel.

Er zijn twee themaparken in Valkenburg: de Valkenier en het Sprookjesbos. Maak een ritje in het Spookkasteel of de achtbaan in de Valkenier of doe het rustiger aan in het Sprookjesbos.

Doet u het liever rustiger aan? Bij Thermae 2000 kunt u baden in water uit 40.000 jaar oude bronnen met een aangename temperatuur van 32 graden.

Laad foto's

Bezoek Valkenburg

Valkenburg is gemakkelijk te bereiken vanuit Maastricht, zowel met de auto en de trein als met de fiets. Als u met de trein komt, sta dan even stil bij het treinstation van Valkenburg, een van de oudste stations van Nederland.

Ook in de buurt

Zin om te shoppen? Bezoek Roermond! Niet alleen in het stadscentrum vindt u veel winkels, maar er is ook een designer outletcentrum met ruim 150 winkels. Wie geïnteresseerd is in cultuur moet zeker een bezoekje brengen aan Heerlen.

Accommodatie tip

Bekijk het aanbod en vindt uw favoriete hotel om te logeren tijdens uw bezoek aan Valkenburg.