Venlo

692 keer bekeken

73 van 93 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De historische stad Venlo, gelegen aan de Maas, heeft veel te bieden. Niet alleen op het gebied van cultuur, maar zeker ook als het gaat om gezelligheid en culinaire uitstapjes.

  • Bezoek mooie monumenten als de St. Martinuskerk of het oude stadhuis.
  • Geniet van de Limburgse culinaire traditie in één van de heerlijke restaurants.
  • Bezoek het unieke kloosterdorp Steyl.

Wat kunt u doen in Venlo?

Al sinds de middeleeuwen is Venlo een belangrijke handelsstad aan de rivier de Maas. Daarmee is Venlo één van de oudste steden in Nederland en heeft Venlo veel te bieden voor wie houdt van historie. Gebouwen als het stadhuis, gebouwd in renaissancestijl, of de gotische Sint-Martinuskerk in de Grote Kerkstraat zijn zeer de moeite waard.

Ook een aanrader is het Limburgs Museum. Bekijk hier de schitterende schilderijen- en filmcollectie en breng ook zeker een bezoekje aan de ‘historoscoop’, waar u in 25 minuten 150.000 jaar geschiedenis beleeft.

En heeft u even genoeg kunst, cultuur en historie gezien; dan biedt Venlo ook volop mogelijkheden om heerlijk te winkelen. In de oude binnenstad vindt u een ruim aanbod leuke winkels voor elke smaak en elk budget en ook langs de nieuwe Maasboulevard kunt u heerlijk winkelen.

Waar kunt u eten in Venlo?

Limburg staat bekend om z’n bourgondische levensstijl en lekker eten hoort daar zeker bij. Wie goed uit eten wil in Venlo kan dus ook kiezen uit vele smaakvolle restaurants. Wij hebben een paar aanraders voor u.

1. Chez Philippe

Gezellig, niet te formeel restaurant, met een heerlijke kaart. Chef Philippe kookt volgens de Franse stijl en komt regelmatig een praatje maken met de gasten. Gezellig en lekker!

Adres: Parade 61, Venlo

2. De Kluis

Uit eten in de oudste bank van Venlo. Hier eet u heerlijke gerechten, veelal gemaakt op basis van streekproducten. Met mooi weer eet u heerlijk op het dakterras!

Adres: Klaasstraat 23B, Venlo

3. Antoni Gaudi

Geniet van Spaanse gerechten en heerlijke tapas in een ontspannen Spaanse sfeer. Het bijzondere interieur met de vele mozaïeken zou meneer Gaudi zeker bevallen! Ook hier eet u met mooi weer op een lekker terras.

Adres: Picardie 6, Venlo

Bereikbaarheid en parkeren in Venlo

Venlo ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per trein kunt u Venlo goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In het centrum van Venlo geldt betaald parkeren tot 18 uur. Dichtbij het NS-station kunt u lang en goedkoop parkeren op P+R Kaldenkerkerweg gelegen aan de Kaldenkerkerweg.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een bed and breakfast; u vindt in Venlo voor elke smaak en elk budget de perfecte accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Bent u in Venlo, dan is wellicht ook een bezoek aan Roermond zeker de moeite waard. Niet alleen geniet u hier van gezelligheid en volop cultuur, ook kunt u fantastisch winkelen in Design Outlet Roermond.

Tip van de redactie:

Vlakbij Venlo, aan de rivier de Maas, vindt u het in 1875 gestichte Kloosterdorp Steyl, met drie verschillende, prachtige kloosters. Heel bijzonder!

Ontdek meer in de omgeving
Venlo

Langs de Hanzesteden

Tijdens deze fietsvakanties maakt u kennis met de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer