Zoeken naar het witte goud - Holland.com
Limburg

Zoeken naar het witte goud

Geniet van bourgondisch Limburg in de lente! Ontdek het prachtige landschap en leer hoe de asperges geteeld en gegeten worden. Puur genieten!

  • Geniet van culinair Limburg.
  • Maak een aspergetour en leer meer over de aspergeteelt.
  • Ontdek de unieke smaak van asperges, het 'witte goud'.

Rust, ruimte, natuur en cultuur, wie het goede leven zoekt, zit in Limburg helemaal goed. Het tempo van leven ligt hier wat lager, de temperatuur vaak wat hoger en ook op culinair gebied is het hier volop genieten. Niet alleen zijn er vele goede restaurants en gezellige cafés, maar Limburg is ook de plek waar de lekkerste asperges verbouwd en gegeten worden!

Eet ze zo vers mogelijk

'Het witte goud', 'koningin van de groente'... met zulke bijnamen moet de asperge wel een bijzonder smaakvolle groente zijn. En elk voorjaar, traditioneel vanaf de tweede donderdag in april, worden ze in Limburg een korte periode geoogst en volop gegeten. Dus ga op culinaire ontdekkingsreis en leer de asperge kennen in z'n eigen omgeving.

Asperge-routes

In Limburg zijn er volop aspergeroutes waarbij u een kijkje neemt bij de aspergevelden en -boerderijen en eindigt bij een lekker restaurant. Een prachtig voorbeeld van zo'n fietsroute begint in Arcen en voert langs de Grubbenvorst en Lottum. De route is zo'n 47 kilometer lang en komt ook langs Museum de Locht, een authentieke 'langgevelboerderij' waar het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum zit. Heerlijke asperge gerechten kunt u proeven bij 'In de Witte Dame', gelegen aan het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst.

Shoppen

Bezoek ook veelzijdig Roermond

Naast heerlijk winkelen in het Designer Outlet Center heeft Roermond nog veel meer te bieden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer