© Bert Remmerswaal - Creative Commons
Architectuur

De basiliek van Oudenbosch

12 van 15 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Pastoor Willemans, bewonderaar van de Romeinse stijl van kerken en basilieken, gaf opdracht voor dit unieke bouwwerk. Bij een bezoek waant u zich beslist even in Italië, terwijl u toch echt in
Nederland bent.

  • Bezoek de basiliek van Oudenbosch en bewonder de Romeinse neoclassicistische architectuur.
  • Ontdek de unieke fresco’s en beelden in het interieur van deze schitterende basiliek.
  • Laat u verrassen door deze bijzondere kerk.

Is dit Rome? Nee, het is Oudenbosch. Maar u herkent vast de beroemde Sint-Pietersbasiliek. De bouw van de basiliek van Oudenbosch (Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara) begon in 1865 in opdracht van pastoor Willem Hellemons. Het is een monument voor diens bewondering voor de Romeinse neoclassicistische architectuur.

De architectuur van de basiliek

De basiliek van Oudenbosch is ontworpen doorarchitect Dr. P. Cuijpers, die met een creatief ontwerp kwam nadat hij in Rome de architectuur had bestudeerd. Het schip en het interieur zijn vormgegeven naar de Sint-Pieterbasiliek in Rome. De voorgevel is echter een replica van de Sint-Jan van Lateranen, die ook in Rome staat. Het interieur is rijkelijk gedecoreerd met fresco's en beelden.

Bijzonder gebouw

Tegenwoordig zijn mensen nog steeds verbaasd als ze het klassieke Italiaanse uiterlijk van de basiliek van Oudenbosch zien in het typische vlakke landschap van Nederland. Laat u verrassen door deze bijzondere kerk!

Overnachten in Oudenbosch

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Oudenbosch vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!