Interior Basilica of H. H. Agatha and Barbara in Oudenbosch
© Peter Braakmann via Shutterstock
Categorie:Noord-Brabant

De basiliek van Oudenbosch

Pastoor Willem Hellemons, bewonderaar van de Romeinse stijl van kerken en basilieken, gaf opdracht voor dit unieke bouwwerk. Bij een bezoek waan je beslist even in Italië, terwijl je toch echt in Nederland bent.

  • Bezoek de basiliek van Oudenbosch en bewonder de Romeinse neoclassicistische architectuur.
  • Ontdek de unieke fresco’s en beelden in het interieur van deze schitterende basiliek.
  • Laat je verrassen door deze bijzondere kerk.
Adres:
Markt 57
4731HN Oudenbosch
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Is dit Rome? Nee, het is Oudenbosch. Maar je herkent vast de beroemde Sint-Pietersbasiliek. De bouw van de basiliek van Oudenbosch (Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara) begon in 1865 in opdracht van pastoor Willem Hellemons. Het is een monument voor diens bewondering voor de Romeinse neoclassicistische architectuur.

De architectuur van de basiliek

Interior basilica Oudenbosch

De basiliek van Oudenbosch is ontworpen door architect Dr. P. Cuijpers, die met een creatief ontwerp kwam nadat hij in Rome de architectuur had bestudeerd. Het schip en het interieur zijn vormgegeven naar de Sint-Pieterbasiliek in Rome. De voorgevel is echter een replica van de Sint-Jan van Lateranen, die ook in Rome staat. Het interieur is rijkelijk gedecoreerd met fresco's en beelden.

Neem een kijkje in 360 graden

Bijzonder gebouw

Exterior basilica Oudenbosch

Tegenwoordig zijn mensen nog steeds verbaasd als ze het klassieke Italiaanse uiterlijk van de basiliek van Oudenbosch zien in het typische vlakke landschap van Nederland. Laat je verrassen door deze bijzondere kerk!

Vond je dit interessant? Ontdek meer