De Efteling

2.230 keer bekeken

314 van 430 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Achtbanen, sprookjesverhalen, maar ook een musicaltheater en een golfbaan. Bij attractiepark de Efteling kunt u zich met het hele gezin perfect vermaken.

  • Bezoek de sprookjesachtige mooie wereld van de Efteling.
  • Loopt u liever 18 holes, dan kan dat ook!
  • Ontdek ook de Winter Efteling.
  • Al sinds 1952 het bekendste themapark van Nederland.

Elke dag open

De Efteling, niet ver van het gezellige Tilburg, is hét themapark van Holland. Sinds 1952 verwelkomt de Efteling mensen in een ‘Wereld vol Wonderen’. Het grootste themapark van Holland begon met het Sprookjesbos, waarin bekende sprookjes en sagen tot leven kwamen. Door de jaren heen ontwikkelde de Efteling zich tot een modern themapark voorzien van de nieuwste attracties, een hotel en een vakantiepark. Sinds 2010 is de Efteling elke dag van het jaar open. De Efteling behoort tot de beste attractieparken van Europa en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland.

Wereld vol Wonderen

Themapark de Efteling bestaat uit een centraal gedeelte en vier rijken. Sprookjes en sagen komen tot leven in het Marerijk. De achtbanen en attracties in het Ruigrijk staan garant voor spanning en sensatie. Zie de verboden steden en spookkastelen van Anderrijk eens te bezoeken zonder kippenvel te krijgen. Reis door hét attractiepark van Holland met de boot, trein of ander vervoersmiddel in het Reizenrijk. Verder zijn er talloze restaurants om bij te komen met een hapje en drankje.

Winter Efteling

Eén van die leuke attracties is de Winter Efteling, want als de winter intreedt verandert de Efteling in een sprookjesachtige wereld vol glinsterende lichtjes en spannende attracties. Zo kunt u met de kinderen gaan wandelen door het winterse sprookjesbos. Of u kunt gaan schaatsen of langlaufen. En met de hele kleintjes kunt u van een echte sneeuwhelling glijden. U zult zien dat vele attracties juist 's winters, en in het donker, extra betoverend zijn.

Hotel, vakantiepark en theater

Vlak naast het park staat het Efteling Hotel. Naast het hotel kunt u ook overnachten in één van de bungalows in het vakantiepark Bosrijk. De Efteling heeft ook een 18-holes golfbaan. In het theater presenteert de Efteling hoogwaardige musicalproducties voor het hele gezin.

Meer accommodatie in de buurt

Naast de accommodatie bij de Efteling zelf, zijn er nog volop leuke alternatieven in de buurt.

Tip van de redactie

Dagtrip naar attractiepark/resort De Efteling

Neem het hele gezin mee op een dagtrip naar attractiepark en resort De Efteling, vanaf elke plek in Nederland. Bestel uw combikaartje (toegang, trein en bus).

Meer informatie
Ontdek meer in de omgeving
De Efteling
Adres: 
Europalaan 1
5171KW Kaatsheuvel
Bekijk de website
Bekijk de website
Sprookjesachtig overnachten in de Efteling

Bosrijk is al 4x op rij uitgeroepen tot beste vakantiepark van Nederland. De accommodaties zijn helemaal in stijl van de Efteling en liggen op loopafstand van het park.

Kaatsheuvel, Noord-Brabant

Bekijk het aanbod

Het Efteling hotel

Slapen als een prinses, een sultan of als een Laaf!

Lees meer