Noord-Brabant

34 van 41 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De bourgondische provincie Noord-Brabant is een van de meest veelzijdige provincies in Nederland. Allereerst zijn er diverse steden te bezoeken met rijke cultuur zoals prachtige monumenten en vele musea. Daarnaast is het een provincie waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen door de mooie natuurgebieden. En ten slotte is het de provincie waar men trots is op haar culinaire traditie en lekkere streekproducten. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

  • Bezoek de culturele steden als Den Bosch, Breda en Eindhoven.
  • Geniet van de culinaire hoogtepunten en lekkere streekproducten.
  • Ontdek de geboortestreek van Vincent van Gogh en leer meer over zijn leven en eerste werken op vele unieke locaties.
  • Bekijk de werken van de beroemde schilder Jeroen Bosch in het Jheronimus Bosch Art Center.

Wat u moet zien in Noord-Brabant?

Zoals gezegd heeft Noord-Brabant veel te bieden; maar een aantal hoogtepunten die u zeker niet wilt missen hebben wij voor u op een rijtje gezet. Zo is een bezoek aan een of meerder historische steden in Brabant zeker een aanrader. Breda is een voormalige Nassaustad waar vele historische monumenten te zien zijn. Ook staat Den Bosch bekend om de eeuwenoude monumenten zoals de Sint Jans Kathedraal en telt deze stad maar liefst 7 musea waaronder het NoordBrabants museum met werken van Vincent van Gogh.  

Kunst en cultuur

Ook op het gebied van kunst en cultuur heeft Noord-Brabant veel te bieden. Om te beginnen is Noord-Brabant de geboortestreek van Vincent van Gogh en zijn er vele unieke locaties waar u meer kunt ontdekken over zijn leven en eerste werken. Een andere grote bekende schilder uit Noord-Brabant is Jheronimus Bosch. En bent u een liefhebber van design, bezoek dan de stad Eindhoven, ook wel bekend als de designstad van Nederland.

Natuur

De schitterende natuur van Noord Brabant is prachtig in elk jaargetijde! De mooie bossen, meanderende beken, uitgestrekte heidevelden en de grootste zandverstuivingen van West-Europa sieren de provincie. U kunt heerlijk fietsen en wandelen door deze natuurgebieden.

Culinair

Noord Brabant is een bourgondische provincie en dat ziet u terug in het aanbod van Michelin sterrenrestaurants, de fantastische restaurants met een kleiner budget, en gezellige terrasjes en cafés. Daarnaast kent Noord-Brabant lekkere streekproducten zoals de asperges, aardbeien, ansjovis en zelfs kaviaar!

Met kinderen

Bent u met kinderen op vakantie in Noord Brabant, dan is een bezoek aan het themapark de Efteling met de vele achtbanen en sprookjesverhalen een aanrader. Ook safaripark de Beekse Bergen, het grootste dierenpark van Nederland, met meer dan 100 verschillende diersoorten is bijzonder leuk voor het hele gezin.

Bezoek Noord-Brabant

Noord-Brabant is een veelzijdige provincie waar u in elk jaargetijden een heerlijke vakantie beleefd met hele gezin. Vanuit verschillende steden in Europa kunt u direct vliegen op Eindhoven Airport. Vanuit de luchthaven Amsterdam Schiphol Airport reist u binnen 1 uur met een rechtstreekse trein naar Den Bosch. Alle grote steden in Noord-Brabant zijn vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht goed te bereiken met de trein.

Accommodatie

Een stedentrip naar een van de Brabantse steden of een weekje genieten van de prachtige natuur. Bekijk het aanbod van hotels en vakantiehuizen in Noord-Brabant.

Alles over Noord-Brabant

Ontdek de bourgondische provincie van Nederland met prachtige natuurgebieden, schitterende musea en historische steden als Breda en Den Bosch.